Οικογένεια: Η σημασία των σύντομων διακοπών – Διασκεδαστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους (vid)

Ήσυχες στιγμές όπως οι διακοπές και τα σχολικά διαλείμματα είναι ειδικές στιγμές για να απολαύσετε την οικογενειακή ζωή και να διασκεδάσετε με τα παιδιά.

Οικογένεια: Η σημασία των σύντομων διακοπών – Διασκεδαστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους (vid)

Είναι ξεχωριστή η χαρά του να αισθανόμαστε ελεύθεροι, χωρίς ατζέντα και υποχρεώσεις που μας πιέζουν να κάνουμε αυτό που μας κάνει να νιώθουμε καλά! Οι ημέρες των διακοπών – καλοκαιρινών ή απλώς ένα τριήμερο που σπάει τη μονοτονία και τη ρουτίνα- προσφέρονται για να τις περάσουμε γελώντας βλέποντας μια ταινία, παίζοντας αστεία παιχνίδια με τα παιδιά, κάνοντας πικ-νικ στο σαλόνι, οδηγώντας με αυτοκίνητό χωρίς συγκεκριμένο προορισμό ή διοργανώνοντας μια μικρή οικογενειακή απόδραση.

Αυτές οι μικρές στιγμές, που είναι απλές και αληθινές, κάνουν μια τεράστια διαφορά στη δημιουργία οικογενειακών δεσμών γεμάτων με αγάπη, σεβασμό, συνενοχή, αυθεντικότητα, καλοσύνη. Αυτές οι μικρές στιγμές έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη μιας αλυσίδας αγάπης που περνάει μέσα από γενιές!

Το να έχουμε περισσότερο χρόνο και ηρεμία, είναι πολύ κερδοφόρο. Κερδίζουμε ως άτομα και ως γονείς αφού έχουμε τον χρόνο να εξετάσουμε τη συμπεριφορά μας και τα συναισθήματά μας. Οι στιγμές αυτές τις ξεγνοιασιάς και της χαλάρωσης μας επιτρέπουν να ακούσουμε και να αντιληφθούμε και τα όσα ο σύζυγός μας και τα παιδιά μας προσπαθούν να μας πουν κάθε μέρα.

Επιπλέον, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, αναπτύσσουμε εργαλεία για να ανταποκριθούμε, με αγάπη και υπομονή, στις ανάγκες μας και εκείνες της οικογένειας και του συντρόφου μας.

Δείτε στο video παιχνίδια που μπορείτε να κατασκευάσετε και να παίξετε όλοι μαζί σαν οικογένεια εκμεταλλευόμενοι τις ημέρες της ανάπαυλας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved