Φροντίστε τα ρούχα σας άφοβα: Πώς βάζω τα ευαίσθητα ρούχα της οικογένειας στο πλυντήριο δίχως φόβο

Το πλύσιμο των ρούχων μπορεί να αποτελέσει έναν πραγματικό πονοκέφαλο για κάθε μητέρα -σε καθημερινό επίπεδο.

Φροντίστε τα ρούχα σας άφοβα: Πώς βάζω τα ευαίσθητα ρούχα της οικογένειας στο πλυντήριο δίχως φόβο

Και αυτό διότι το κάθε μέλος της οικογένειας έχει διαφορετικές ανάγκες και συνεπώς… διαφορετικά ρούχα. Αυτό ήταν κάτι που συνειδητοποίησα μόλις τα παιδιά μου πήγαν σχολείο και άρχισαν να… λερώνουν και να αλλάζουν τα ρούχα τους σε χρόνο ρεκόρ!

Κάθε φορά που έβαζα πλυντήριο φοβόμουν. Πώς θα έπλενα τα μάλλινα πουλόβερ τους μαζί με το φόρεμά μου; Με ποιον τρόπο θα ήμουν σίγουρη ότι βάζοντας τα ρούχα των παιδιών στο πλυντήριο… δεν θα κατέστρεφα το αγαπημένο μου πουκάμισο (εκείνο που με βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν δεν ξέρω τι να φορέσω στο γραφείο); Πώς θα στέγνωνα γρήγορα τα ρούχα -διότι όλοι τα χρειάζονται εδώ και τώρα- δίχως να καταστρέψω το χρώμα ή την ποιότητά τους;

plintirio 2

Πλύνε -και στέγνωσε- χωρίς φόβο

Και ναι, φοβόμουν, διότι τα μάτια μου είχαν δει αρκετά «ατυχήματα» με ρούχα -και δη καλά και αγαπημένα.

Αποφάσισα, λοιπόν, να το ψάξω το θέμα. Ήθελα να ανακαλύψω πώς θα μπορούσα να βάζω τα ευαίσθητα ρούχα της οικογένειας στο πλυντήριο, δίχως φόβο -και πιστεύω ότι τα κατάφερα. Στην περίπτωση λοιπόν, που τα τελευταία χρόνια αισθάνεσαι όπως εγώ, σίγουρα αξίζει να ρίξεις «μια ματιά» στα όσο έμαθα πιστεύοντας στη φιλοσοφία και την τεχνολογία του… «wash without fear».

Ναι, η τεχνολογία σήμερα δεν βρίσκεται μόνο στο smartphone ή το laptop σου, αλλά και στο πλυντήριο ρούχων σου. Διότι σήμερα τα πράγματα έχουν εξελιχθεί τόσο, που κάνουν το πλύσιμο -ακόμη και το σιδέρωμα- των πιο «δύσκολων» υφασμάτων «παιχνιδάκι». Μπορεί να άργησα, λοιπόν, αλλά έμαθα όσα χρειάζονται για να είμαι μία tech μαμά και στο πλύσιμο των ρούχων.

plintirio 3

Οι τεχνολογίες που κάθε tech μαμά αξίζει να γνωρίζει

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από τις τεχνολογίες που αξίζει να γνωρίζεις για να πλένεις τα ρούχα όλης της οικογένειας με αυτοπεποίθηση και να αισθάνεσαι πως έχεις την απόλυτη καθαρότητα και προστασία σε κάθε ίνα.

Για παράδειγμα, αν δεν το γνώριζες, η τεχνολογία ProSteam® χρησιμοποιεί ατμό για εύκολη και γρήγορη ανανέωση των τσαλακωμένων ρούχων, μειώνοντας το τσαλάκωμα -και συνεπώς το σιδέρωμα- έως και κατά το ένα τρίτο. Υπάρχει, βέβαια, και η τεχνολογία ÖKOMix -ναι, η ονομασία είναι λίγο δύσκολη αλλά η λειτουργία της πανεύκολη- η οποία διασφαλίζει την καθαριότητα και φροντίδα κάθε ίνας του ρούχου με τη σωστή διανομή και απόδοση του απορρυπαντικού και μαλακτικού. Για εσένα, βέβαια, που θέλεις να ξοδεύεις λιγότερο χρόνο και με την καλύτερη τεχνολογία, να στεγνώνεις ακόμη και ευαίσθητα υφάσματα, όπως τα μάλλινα ή τα outdoor ρούχα, τότε ένα στεγνωτήριο με σύστημα AbsoluteCare® είναι η καλύτερη επιλογή. Και αν ανησυχείς για την κατανάλωση ενέργειας, η τεχνολογία SensiDry® στεγνώνει με χαμηλές θερμοκρασίες και χρησιμοποιεί αισθητήρες ακριβείας για την παρακολούθηση του στεγνώματος, διασφαλίζοντας ότι τα υφάσματα δεν υπόκεινται σε περιττή θερμότητα, εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια.

Αυτές δεν είναι, φυσικά, οι μόνες tech λύσεις που ανακάλυψα για το στέγνωμα και το πλύσιμο των ρούχων. Οι τεχνολογίες που είναι διαθέσιμες σήμερα είναι πολλές και οι λειτουργίες των σύγχρονων πλυντηρίων και στεγνωτηρίων άκρως εντυπωσιακές. Σίγουρα, όμως, αξίζει, να τις έχεις κατά νου.

Γιατί να μην έχεις και εσύ ένα πλυντήριο ρούχων που φρεσκάρει ρούχα με ατμό ή ένα πλυντήριο που βελτιστοποιεί την απόδοση του απορρυπαντικού σου; Κυρίως, όμως, γιατί να πλένεις πια με φόβο; Φροντίστε άφοβα ακόμη και τα πιο ευαίσθητα ρούχα της οικογένειας. Στο 2019 ζούμε! Ας κάνουμε -αφού έχουμε τη δυνατότητα- την καθημερινότητά μας λίγο πιο εύκολη.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved