Αδελφικές διαμάχες κι ο ρόλος των γονιών (vid)

Αδελφικές διαμάχες: «Τα παιδιά μου τσακώνονται, τι να κάνω;»

Αδελφικές διαμάχες κι ο ρόλος των γονιών (vid)

Είναι μέρος της καθημερινότητας ενός γονιού οι διαφωνίες και οι καυγάδες ανάμεσα στα αδέρφια. Όσοι έχετε αδέρφια σίγουρα το γνωρίζετε από πρώτο χέρι, ενώ όσοι έχετε πάνω από ένα παιδί, δεν περνάει μέρα που να μην τσακωθούν μεταξύ τους, να μην καυγαδίσουν, να μην έρθουν έστω με ένα παράπονο κοντά σας.

Συνήθως οι καυγάδες ανάμεσα στα αδέλφια ξεκινούν όταν το ένα νιώθει αδικείται από το άλλο, όταν προσπαθεί το ένα να διεκδικήσει κάτι από το άλλο ή απλά επειδή υπάρχει ένας ανεξήγητος ανταγωνισμός επειδή βλέπουν την ίδια κατάσταση με διαφορετικό τρόπο.

Σίγουρα το μικρότερο παιδί σας έχει «τσιγκλίσει» το μεγαλύτερό σας ή το μεγαλύτερο ενοχλεί συνεχώς το μικρό του αδερφάκι είτε επειδή νιώθει ότι τραβά όλο το ενδιαφέρον πάνω του, είτε για να το κάνει να νιώσει ότι εκείνος έχει τον πρώτο λόγο και το πάνω χέρι σε αυτή την αδελφική σχέση.

Τι πρέπει όμως να κάνουν οι γονείς σε αυτές τις περιπτώσεις; Υπάρχει τρόπος να φέρουν την «ειρήνη», τη «γαλήνη» και την ησυχία στο σπίτι τους;

Κι όμως ναι! Υπάρχουν τρόποι και στρατηγικές που οι γονείς μπορούν να εφαρμόσουν. Η παιδαγωγός/οικογενειακή σύμβουλος MsC Ράνια Θρασκιά, στο βίντεο που ακολουθεί, εξηγεί γιατί τα παιδιά μαλώνουν μεταξύ τους και ποιος είναι ο ρόλος των γονιών στις αδελφικές διαμάχες.

Δείτε το βίντεο

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved