Αυστηροί γονείς... αντικοινωνικά παιδιά!

Δεν το λέμε εμείς αλλά μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδοψυχιατρικής και Εφηβικής Ψυχιατρικής.

Αυστηροί γονείς... αντικοινωνικά παιδιά!

Η έρευνα αναφέρει πως η αυστηρότητα των γονιών κάνει τα παιδιά αντικοινωνικά και επιθετικά!

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και το Πανεπιστήμιο του Michigan, ανέλυσαν 227 ζευγάρια δίδυμων παιδιών και εξέτασαν τις διαφορές τους με βάση το στιλ που οι γονείς τους τα μεγαλώνουν και συνέκριναν τις εμπειρίες τους έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν οι διαφορές τους προκύπτουν από το πως μεγαλώνουν.

Οι γονείς των παιδιών αυτών, συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο όπου απάντησαν σε 50 ερωτήσεις σχετικά με το πως είναι το περιβάλλον του σπιτιού τους.

Οι ερευνητές κατάλαβαν από τις απαντήσεις τους, αν το περιβάλλον τους είναι «ψυχρό» ή «θερμό», αντίστοιχα και η συμπεριφορά τους προς τα παιδιά.
Με βάση τις απαντήσεις των γονιών κρίθηκε πως τα δίδυμα τα οποία ζούσαν σε πιο αυστηρό περιβάλλον, είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν επιθετικότητα από τα υπόλοιπα.

Η συμπεριφορά των γονιών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών και ο χαρακτήρας τους δεν διαμορφώνεται μόνο βάση γονιδίων που έχουν κληρονομήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved