Καθηλωτικό βίντεο: Γέννησε στο σπίτι με τη βοήθεια του συζύγου της και παρουσία των παιδιών της

Η Oren Oliver επέλεξε να γεννήσει το τρίτο της παιδί στο σπίτι και όπως είπε δεν ταλαιπωρήθηκε καθόλου.

Καθηλωτικό βίντεο: Γέννησε στο σπίτι με τη βοήθεια του συζύγου της και παρουσία των παιδιών της

Δημοσιοποίησε το βίντεο γιατί ήθελε να δείξει σε όλες τις μέλλουσες μητέρες ότι ο φυσικός τοκετός μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολος απ΄ότι τον φαντάζονται.

Και εξηγεί:

«Το βίντεο δείχνει τη γέννηση του τρίτου παιδιού μας με φυσιολογικό τοκετό. Γεννήθηκε στα χέρια μου με ενώ ήμουν στο κρεβάτι μου, με 16 συσπάσεις και έχοντας στο πλευρό τον σύζυγό μου και τις δύο κόρες μου, ηλικίας 7 και 5 ετών αντίστοιχα ( εκείνη την εποχή).

Η καταγραφή άρχισε όταν ήμουν σίγουρη ότι ήρθε η ώρα να γεννήσω.Αν αναρωτιέστε γιατί δεν ακούγεται θόρυβος, φασαρία, ή φωνές, είναι επειδή δεν υπήρξαν!

Αυτό το βίντεο για το φυσιολογικό τοκετό αποτελεί απτή απόδειξη ότι φυσική γέννηση δεν σημαίνει οδυνηρή γέννα και ότι μερικές γυναίκες μπορούν να γεννήσουν χωρίς να έχουν την ανάγκη να φωνάξουν. Η γέννηση μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται».

Πάντως οι απόψεις διίστανται για την γέννα στο σπίτι και μάλιστα χωρίς την παρουσία μαιευτήρα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του «The American Journal of Obstetrics & Gynecology» τα μωρά που γεννήθηκαν σε άλλους χώρους πέρα από τα νοσοκομεία, είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου εν συγκρίσει με τα παιδιά που γεννήθηκαν σε κάποια γυναικολογική-μαιευτική κλινική.

Στην ίδια έρευνα αναφέρθηκε ότι τα μωρά που γεννιούνται από τις μαίες στο σπίτι είχαν σχεδόν τετραπλάσιο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με εκείνα που γεννιούνται από τις μαίες εντός νοσοκομείου, με τον κίνδυνο να είναι υψηλότερος εάν η γέννα για την γυναίκα ήταν η πρώτη.

Δείτε τη φυσική γέννα της Oren Oliver στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved