Οκτώ αδιαπραγμάτευτοι κανόνες που πρέπει να τηρείς όταν επισκέπτεσαι ένα νεογέννητο

Τα νεογέννητα είναι υπέροχα πλάσματα... το ίδιο και η μαμά τους!

Οκτώ αδιαπραγμάτευτοι κανόνες που πρέπει να τηρείς όταν επισκέπτεσαι ένα νεογέννητο

Όταν αποφασίσετε να επισκεφθείτε μια μαμά και το νεογέννητο μωρό της, όσο κοντινός άνθρωπος της μανούλας και αν είστε, θα πρέπει να δείξετε σεβασμό, να ζητήσετε την άδειά της για να την επισκεφθείτε και πάνω από όλα να γνωρίζετε κάποιους απαράβατους κανόνες.

Ρωτήστε τη αν είναι έτοιμη να δεχτεί επισκέψεις

Κάθε μαμά είναι διαφορετική. Κάποιες είναι έτοιμες να δεχτούν αμέσως κόσμο στο σπίτι τους, κάποιες άλλες όμως θέλουν τον χρόνο τους. Για αυτό δώστε τους χρόνο. Σίγουρα θα γνωρίσετε το νέο μέλος της οικογένειάς της, αλλά όταν εκείνη θα το θέλει και όχι όποτε εσείς το θέλετε. Για αυτό λοιπόν ρωτήστε τη πότε θα ήθελε να την επισκεφθείτε.

Όταν σας δώσει το πράσινο φως να είστε στην ώρα σας

Αν σας πει να περάσετε στις 11 το πρωί, στις 11 να είστε εκεί. Μην πάτε ούτε πιο νωρίς, ούτε πιο αργά. Για να σας έχει πει να περάσετε από το σπίτι να τη δείτε, πάει να πει ότι μόνο τότε μπορεί.

Μην κάτσετε πολύ

Από ευγένεια η νέα μανούλα, αποκλείεται να σας διώξει από το σπίτι της, γι' αυτό εσείς καλό θα είναι να κάτσετε το αργότερο μία ώρα και να φύγετε. Θα θέλει να ξεκουραστεί και να κοιμηθεί όσο ξεκουράζεται το μωρό της ή να το θηλάσει. Μπορείτε να κάτσετε, μόνο εφόσον σας το ζητήσει η ίδια!

Μην πάτε με άδεια χέρια και καλύτερα να της πάτε φαγητό

Η μαμά που επισκέπτεστε σίγουρα δεν θα έχει κάτι να σας κεράσει. Άντι λοιπόν να σας φτιάξει καφέ ή να σας κεράσει κάτι γλυκό, επισκεφθείτε τη με δύο καφέδες (έναν για εσάς και έναν για εκείνη), γλυκά, brownies, κέικ ακόμη και φαγητό. Σε ένα ταπεράκι με λαχταριστό σπιτικό φαγάκι σίγουρα δεν θα πει όχι!

Πλύντε τα χέρια σας και ζητήστε την άδειά της για να πάρετε το μωρό αγκαλιά

Όσο και αν θέλετε να κρατήσετε αυτό το μικροσκοπικό και νεογέννητο μικράκι στην αγκαλιά σας θα πρέπει πρώτα να ρωτήσετε τη μαμά αν σας αφήνει. Αφού σας δώσει και πάλι το πράσινο φως, πλύντε τα χέρια σας καλά και ζητήστε από τη μαμά να σας φέρει ένα σεντονάκι του μωρού ή μια πετσέτα ώστε να την τοποθετήσετε στα ρούχα σας επάνω. Έτσι το μωρό, θα το πάρετε αγκαλιά με καθαρά χέρια και θα το τοποθετήσετε στο σεντονάκι του ή την πετσετούλα του.

Προσφερθείτε να προσέχετε το μωρό για να κάνει μπάνιο ή να κοιμηθεί

Αν είστε πολύ κοντινός άνθρωπος της μαμάς (κολλητή φίλη, αδερφή, μαμά, θεία, γιαγιά) ζητήστε από τη μαμά αν θέλει να προσέχετε το μωρό όσο εκείνη θα κάνει ένα μπάνιο ή θα κοιμάται για να ξεκουραστεί έστω και λίγο.

Πείτε «όχι» αν σας ζητήσει να μείνετε για φαγητό ή να σας προσφέρει κάτι

Αν δεν πάτε εσείς καφέ στη μαμά ή κάτι για να φάτε, τότε καλό θα είναι να πείτε όχι, αν προσφερθεί να σας φτιάξει έναν καφέ ή να σας κρατήσει για μεσημεριανό ή βραδινό. Η ίδια θα το κάνει μόνο από ευγένεια, ενώ στην πραγματικότητα θα είναι αρκετά κουρασμένη για να στρώσει τραπέζι ή να φτιάξει έναν καφέ!

Μην πάρετε τα παιδιά σας μαζί

Αυτό σίγουρα θα το ξέρετε αν είστε μαμά. Δεν μπορείτε να πάτε ένα μεγαλύτερο παιδί στο σπίτι του νεογέννητου, για να αποφευχθούν τυχόν ιώσεις.

Αν προσέξετε όλα τα παραπάνω, σίγουρα θα γίνεται η αγαπημένη επισκέπτης της μαμάς που έχει ένα νεογέννητο στο σπίτι της!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved