Χρήσιμες συμβουλές για νέους γονείς, από άλλους γονείς

Ξέρουμε, όταν γίνεσαι για πρώτη φορά γονιός, ακούς πολλά και διάφορα από άλλους γονείς με εμπειρία.

Χρήσιμες συμβουλές για νέους γονείς, από άλλους γονείς

Κάποια από αυτά που ακούς σου φαίνονται χρήσιμα, άλλα σε εκνευρίζουν και άλλα σου προκαλούν, ακόμη και γέλιο, αφού σου φαίνονται τόσο αστεία ή υπερβολικά. Ωστόσο, υπάρχουν πάντα συμβουλές από τους «παλιούς», που αποδεικνύονται χρήσιμες και όταν είσαι νέος γονιός, σε βοηθούν τις στιγμές που αισθάνεσαι πελαγωμένος/η.

Δείτε παρακάτω συμβουλές από άλλους γονείς, που θα σου φανούν χρήσιμες.

Τα μωρά χρειάζονται αέρα. Μην τα κρατάτε κλεισμένα μέσα στους τέσσερις τοίχους. Ειδικά, τώρα το καλοκαίρι που η ημέρα είναι μεγάλη, οι βόλτες όταν πέφτει ο ήλιος, είναι οι καλύτερες.

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου λέει και να σε κάνει να πιστέψεις ότι δεν είσαι καλή στο ρόλο σου ή δεν τα κάνεις σωστά με το μωρό σου. Κράτα αυτά που θα σου φανούν χρήσιμα και τα άλλα, περιφρόνησέ τα.

neoi goneis 1

Θα βρεις τα πατήματα σου ως νέος γονιός. Ακόμη και τις στιγμές, που είσαι σε πλήρη απογοήτευση να έχεις στο μυαλό σου ότι αυτό σύντομα θα αλλάξει και θα τα καταφέρεις.

Θα υπάρξουν στιγμές απογοήτευσης, απόγνωσης, θα αισθάνεσαι κουρασμένη, εξαντλημένης. Θα σκέφτεσαι ότι δεν είναι έτσι, όπως τα περίμενες. Ότι δεν είσαι καλός γονιός. Αυτά τα συναισθήματα, τα έχουν νιώσει όλοι οι γονείς. Είναι φυσιολογικό. Το ότι θα νιώθεις έτσι, δε σημαίνει ότι είσαι και κακός γονιός.

Αλήθεια, προσπάθησε να μη συγκρίνεις το μωρό σου με άλλα. Είναι δύσκολο. Χωρίς, να το θέλεις, θα το κάνεις. αλλά, προσπάθησε να το αποφύγεις. Το κάθε μωρό είναι ξεχωριστό. Μη μπαίνει σε αυτό το τριπάκι, διότι θα το συνεχίσεις και μεγαλώνοντας το παιδί.

Θα ακούσεις και αρνητικά σχόλια του τύπου: «Τώρα, δεν θα έχεις κοινωνική ζωή», «Θα χάσεις την ξεγνοιασιά σου» και άλλα. Μην αφήνεις να σε επηρεάσουν. Ζεις μία μοναδική εμπειρία, αυτή του να είσαι γονιός.

Πάρε το παιδί σου αγκαλιές. Πολλές αγκαλιές. Μην ακούς τους παλαιότερους, που θα σου πουν ότι το κακομαθαίνεις. Κανείς δεν κακομαθαίνει όταν εισπράττει άφθονη αγάπη. Πολύ περισσότερο το μωρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved