Γιατί είναι ωραίο να έχεις παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας

Είναι καλύτερα να έχουν τα αδέλφια διαφορά ηλικίας ή όχι;

Γιατί είναι ωραίο να έχεις παιδιά με μικρή διαφορά ηλικίας

Η απόφαση απόκτησης παιδιών είναι καθαρά προσωπική και δεν υπόκειται σε κάποιους κανόνες.

Πάντα υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όποια κι αν είναι η επιλογή, γι΄αυτό και ο καθένας αποφασίζει με βάση τις αντοχές του (προσωπικές, οικονομικές). Η Leena Kollar, μητέρα δύο παιδιών, με διαφορά δύο χρόνων μεταξύ τους, γράφει για τους λόγους που πρέπει να κάνει μια γυναίκα παιδιά με μικρή διαφορά μεταξύ τους.

Ισχυρό δέσιμο

Όταν τα αδέλφια έχουν μικρή διαφορά ηλικίας, στην ουσία μεγαλώνουν παρέα. Νοιάζονται και φροντίζει το ένα το άλλο, παίζουν μαζί. Είναι οι καλύτεροι φίλοι κι αυτό είναι τόσο πολύτιμο! Έχοντας αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους είναι σίγουρο ότι θα τον έχουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οικονομία χρημάτων

Μετά το πρώτο παιδί γνωρίζεις τι να περιμένεις και με το δεύτερο. Υπολογίζεις τα μηνιαία έξοδα που σχετίζονται με το παιδί και επιπλέον έχεις πολλά πράγματα σχεδόν άθικτα από το πρώτο. Όταν τα παιδιά δεν έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στον οικογενειακό προϋπολογισμό ( τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια).

Ρουτίνα

Η μικρή διαφορά μεταξύ των παιδιών μπορεί για κάποιες μητέρες να είναι κουραστική, για άλλες είναι ρουτίνα. Δεν προλαβαίνεις να βγεις από το πρόγραμμα, να επιστρέψεις στους κανονικούς σου ρυθμούς και στη συνέχεια να μπεις εκ νέου στη διαδικασία ανατροφής ενός νέου μωρού. Ναι, είναι δύσκολα τα πρώτα κοινά 2-3 χρόνια, όμως γνωρίζεις ότι τα δύσκολα έχουν περάσει.

Δεν ξεκινάς από την αρχή

Όταν μεσολαβούν αρκετά χρόνια για να κάνεις δεύτερο παιδί, ξεκινάς από την αρχή. Ξενύχτια, αποστειρώσεις, γεύματα, κι όλα αυτά κόντρα στο πρόγραμμα που έχεις καθιερώσει με το πρώτο σου παιδί. Εκεί που έχεις συνηθίσει να είσαι περισσότερο ανεξάρτητη, φτου κι από την αρχή. Όταν όμως τα παιδιά έχουν διαφορά δύο, το πολύ τριών χρόνων, δεν έχεις προλάβει να προσαρμόσεις τη ζωή σου σε νέα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης

Τρία (βασικά) πράγματα που αλλάζουν με το δεύτερο παιδί
Μαμά περιμένει δεύτερο παιδί κι αυτός είναι ο τρόπος που βρήκε για να μην παραμελεί το μεγαλύτερο
Δεύτερη εγκυμοσύνη - Ποια είναι τα σημάδια και τα συμπτώματα
Έγκυος στο δεύτερο παιδί! Υπέροχες φωτογραφίες μαμάδων με τα πρωτότοκα παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved