Μια ανοιχτή επιστολή στη μητέρα μου

Η συγκινητική επιστολή μίας κόρης στη μαμά της με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας

Μια ανοιχτή επιστολή στη μητέρα μου

«Στη μητέρα μου,

ευχαριστώ.

Σε ευχαριστώ που ήσουν πάντα εκεί για μένα, σε όλες τις προπονήσεις, τους αγώνες και τις εκδρομές. Ήσουν η μεγαλύτερη οπαδός μου καθ’ όλη τη διάρκεια του κάθε μου βήματος. Δεν θα μπορούσα να έχω καλύτερη «μαζορέτα» σε όλο αυτό. Σε ευχαριστώ που ήξερες κάθε φορά που είχα άδικο και που με τιμωρούσες όταν ήθελα παραπάνω. Μπορεί να μην μου άρεσε τότε, αλλά τώρα, κοιτώντας πίσω, το εκτιμώ. Σ’ ευχαριστώ που με κρατούσες όσο έκλαιγα και που μου έλεγες πως «αύριο θα είναι μια πολύ καλύτερη ημέρα. Ήσουν ο βράχος μου όταν περνούσα έντονους χωρισμούς, όταν έπρεπε να πάρω μια σημαντική απόφαση και όταν άνοιγα καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μου. Με κρατούσες όταν πίστευα πως δεν μπορώ να συνεχίσω. Σε ευχαριστώ που έγινες η καλύτερή μου φίλη, το πρώτο τηλεφώνημα που θα έκανα μέσα στην ημέρα μου και μου έδινες την αυτοπεποίθηση που μου έλειπε. Για όλα αυτά θα σου είμαι ευγνώμων για πάντα. Όμως, το πιο σημαντικό πράγμα που μου έμαθες είναι να ξεχωρίζω το σωστό από το λάθος, να πιστεύω σε εμένα και να σέβομαι πρώτα τους άλλους και μετά τον ίδιο μου τον εαυτό.

Σε ευχαριστώ που μου έμαθες τη σημαντικότητα της σκληρής δουλειάς και που μαζί με τον πατέρα μου, μου δώσατε την καλύτερη ζωή που θα μπορούσατε. Μου θυμίζατε κάθε φορά πως όλα έχουν μια τιμή και πως «τίποτα δεν έρχεται δωρεάν σε αυτή τη ζωή». Με σπρώχνατε στο να εξελιχθώ στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και να δουλέψω για αυτά που ήθελα να αποκτήσω. Σας ευχαριστώ που με μεγαλώσατε στο να γίνω ανεξάρτητη και που μου είπατε να μην στηρίζομαι σε κανέναν. Κάθε μέρα, παίρνω όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση, διότι μου δώσατε τα εφόδια για να μεγαλώσω έτσι. Διότι χάρη σε εσάς, δεν φοβάμαι να υποστηρίξω τις απόψεις μου.

Σε ευχαριστώ που πίστεψες σε εμένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να θέλω περισσότερο από το να σε κάνω περήφανη. Σε ευχαριστώ που με κατάλαβες όταν δεν πήγα σε εκείνες τις εξετάσεις της σχολής γιατί δεν ήμουν έτοιμη. Το να μετακομίσω από το σπίτι μας ήταν και για εμένα δύσκολο. Θα είμαι για πάντα το μικρό σου κορίτσι και αυτό δεν θα καταφέρει να το αλλάξει κανείς. Σε ευχαριστώ που μου χάρισες μια αδερφή για να αγαπώ και να βασανίζω ταυτόχρονα. Είναι ένα από τα καλύτερα δώρα της ζωής μου.

Σ’ αγαπώ, μαμά. Είσαι η γυναίκα που θαυμάζω περισσότερο. Από εσένα πήρα την ανεξαρτησία μου και τη σπιρτάδα μου. Για αυτό και σε ευχαριστώ. Γνωρίζω πως μερικές φορές είμαι πολύ απασχολημένη με άλλα πράγματα αλλά σε εκτιμώ πολύ και σίγουρα δεν θα ήμουν αυτή που είμαι σήμερα, εάν δεν υπήρχες εσύ στη ζωή μου. Οπότε, σε ευχαριστώ για τα πάντα. Είσαι η ηρωίδα μου.

Σ’ αγαπώ πολύ».

*Αυτή η επιστολή δημοσιεύτηκε αρχικά, στο Future Female Leaders από την Lauren N.

Final promo box 01 1

Διαβάστε επίσης

Μαμά… τα ξέρεις τα πέντε μαγικά λεπτά;

Η συγκινητική ιστορία που κρύβεται, πίσω από την καθιέρωση της Γιορτής της Μητέρας

Ένα γράμμα στη γυναίκα που με υιοθέτησε, για τη Γιορτή της Μητέρας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved