Ποια προβλήματα δυσκολεύονται να διαχειριστούν οι σύγχρονοι γονείς;

Την σημερινή εποχή τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας ενήλικας είναι πολύ διαφορετικά από τα προβλήματα μιας άλλης εποχής.

Ποια προβλήματα δυσκολεύονται να διαχειριστούν οι σύγχρονοι γονείς;

Ωστόσο μαζί με τα προβλήματα βρίσκονται και νέοι τρόποι διαχείρισης και αντιμετώπισης, άρα γονείς υπομονή και ψυχραιμία…τίποτε δεν μένει «πρόβλημα» με λίγη θέληση και αποφασιστικότητα!

Για έναν σύγχρονο γονέα η πρόκληση είναι μεγαλύτερη ακόμη. Η σημερινή κοινωνία είναι τόσο διαφορετική που το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με ένα μεγάλο χάσμα γενεών πολύ νωρίτερα πλέον απ’ ότι στο παρελθόν.

Κινητά τηλέφωνα από τις τάξεις του Δημοτικού, σχολικός εκφοβισμός, internet, γονείς που δουλεύουν πολλές ώρες, εγκληματικότητα αυξημένη σε τεράστιο πλέον βαθμό σε σχέση με το παρελθόν…

Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα που ο σύγχρονος γονέας δυσκολεύεται να διαχειριστεί και να ελέγξει…πολλοί νέοι γονείς εκφράζουν την αγωνία τους για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα με το παιδί τους. Η λύση είναι μια: διαρκής ενημέρωση και πληροφόρηση γύρω από το οτιδήποτε μπορεί να σας απασχολήσει. Δεν επαναπαυόμαστε στις γνώσεις και στις απόψεις των παλαιών. Τις ακούμε με σεβασμό αλλά αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο κόσμος έχει αλλάξει, έχει εξελιχθεί…

Όπως είπα και παραπάνω μαζί με τα νέα προβλήματα προκύπτουν και νέες λύσεις.

Μην ανησυχείτε αλλά να είστε αποφασιστικοί και μαχητικοί γονείς. Διαβάστε βιβλία, δείτε εκπομπές και χρησιμοποιήστε το internet για να βρείτε τις λύσεις που αναζητάτε. Μην φοβάστε να αναγνωρίσετε το πρόβλημα όταν το δείτε και να αναζητήσετε τη βοήθεια των ειδικών.

Προβλήματα υπήρχαν πάντα, λύσεις θα υπάρχουν πάντα, παίρνουμε βαθιά ανάσα και προχωράμε.

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psyxis-logos@blogspot.gr

Διαβάστε επίσης

Βοηθήστε τα παιδιά να μάθουν να μιλούν για τα συναισθήματά τους
Πώς θα δώσετε στο παιδί σας το σωστό παράδειγμα;
Πώς να βοηθήσετε τα παιδί σας να ξεπεράσει όσα το φοβίζουν
Ο καλός γονιός είναι ο ευτυχισμένος γονιός

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved