Ο πρώτος χρόνος της μητρότητας, μέσα από 10 σκίτσα που θα σας βρουν σύμφωνες (pics)

Η μητρότητα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ο πρώτος χρόνος της μητρότητας, μέσα από 10 σκίτσα που θα σας βρουν σύμφωνες (pics)

Πολύ περισσότερο, δεν είναι εύκολη υπόθεση τον πρώτο χρόνο του μωρού. Για την ακρίβεια, η μητρότητα είναι δύσκολη! Και το γνωρίζουν καλά, όλες οι μανούλες. Και είναι κάτι που το λένε και στις νέες μαμάδες, προκειμένου να ξέρουν τι τις περιμένει τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού τους.

Βέβαια, πολλές «παλιές» μαμάδες μεταφέρουν με τέτοιο τρόπο τη δική τους εμπειρία, που τρομάζουν τις νέες μαμάδες. Για το λόγο αυτό, η Alison Wong, μαμά τριών παιδιών η ίδια, δημιούργησε τη σειρά, New Mom Comics: The First Year, θέλοντας μέσα από τη δύναμη των σκίτσων, να δείξει πώς είναι ο πρώτος χρόνος με ένα παιδί, με μπόλικη δόση χιούμορ.

Όπως εξηγεί η σκιτσογράφος, στο Babble, ο πρώτος χρόνος είναι μία συνεχής εναλλαγή συναισθημάτων. Εκεί, δηλαδή που θα φρικάρεις όταν το μωρό κλαίει ασταμάτητα και δεν ξέρεις τι θέλει, εκεί θα σου χαρίσει ένα χαμόγελο και θα σε κάνει να ξεχάσεις όλη σου την κούραση ή απογοήτευση. Για την ίδια, ο πρώτος χρόνος είναι αξέχαστος και μέσα από τα σκίτσα της, θέλει να πει σε όλες τις μαμάδες να αντιμετωπίζουν με χιούμορ – όσο μπορούν – όσα τους συμβαίνουν. Γιατί στο τέλος και μετά από χρόνια, με χαμόγελο και χιούμορ θα αναπολούν όλες εκείνες τις στιγμές.

Δείτε στην παρακάτω gallery, κάποια από τα σκίτσα της Alison Wong, από τη σειρά, « New Mom Comics: The First Year»

Πηγή: Babble.com

Διαβάστε επίσης

Κι όμως υπάρχει και αυτή η πλευρά της μητρότητας και δεν την ξέρεις

Τα τρία κοινά... "λάθη" που κάνουν οι μαμάδες τον πρώτο χρόνο με το μωρό τους

Μητρότητα - βασικό κεφάλαιο στη ζωή μιας γυναίκας

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved