Σκοπεύετε να κάνετε δεύτερο παιδί; Ορίστε 11 πράγματα που δεν θα σας πει κανείς

Δεύτερο παιδί: Το να φέρει μια γυναίκα ένα μωρό στον κόσμο είναι ίσως ένα από το πιο όμορφο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη ζωή της.

Σκοπεύετε να κάνετε δεύτερο παιδί; Ορίστε 11 πράγματα που δεν θα σας πει κανείς

Μπορεί μια μέλλουσα μαμά να ακούει πολλά για το τι μπορεί να φέρει μια εγκυμοσύνη, αλλά άλλο να το ζει και άλλο να το ακούει, συμφωνείτε;

Η εγκυμοσύνη είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε μητέρα. Ανεξάρτητα από το πόσα γνωρίζετε για αυτή ή έχετε διαβάσει, υπάρχουν πάντα λίγα πράγματα που τα διδάσκει η εμπειρία. Εάν λοιπόν είστε έγκυος για δεύτερη φορά, ορίστε μερικά πράγματα που κανείς δεν θα μοιραστεί μαζί σας μόνο και μόνο γιατί θα θέλει να τα ζήσετε από πρώτο χέρι.

deytero paidi 1

Το ταξίδι της ενοχής:

Είναι κατανοητό αν η μητέρα αισθάνεται ενοχές και ανησυχεί για την αγάπη της για το πρώτο παιδί, ειδικά όταν πλησιάζει η ημερομηνία τοκετού. «Θα το αγαπάει;», «Θα ζηλεύει;», είναι μόνο από τις λίγες ερωτήσεις που περνούν από το μυαλό της. Μην αγχώνεστε, δώστε αγάπη και στα δύο παιδιά σας και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν!

Η δεύτερη εγκυμοσύνη είναι διαφορετική:

Ναι, είναι διαφορετική. Ίσως το έχετε βιώσει κιόλας. Μπορεί σε αυτή την εγκυμοσύνη να είχατε ζαλάδες και εμετούς ενώ στην πρώτη όχι. Μην αγχώνεστε συμβαίνουν αυτά. Τα δύσκολα θα έρθουν μετά. Μην περιμένετε να είναι όλα τα ίδια. Τώρα δεν θα έχετε να φροντίζετε μόνο ένα μωρό. Αλλά ένα μωρό και ένα μεγαλύτερο παιδάκι που θα αναζητά την ίδια ακριβώς προσοχή από εσάς.

Δεν υπάρχει τόσο άγχος:

Το καλό με τη δεύτερη εγκυμοσύνη είναι ότι πάνω-κάτω ξέρετε τι θα χρειαστείτε και τι όχι. Δεν θα αγοράσετε περιττά πράγματα, ενώ σίγουρα θα έχετε τα περισσότερα από την πρώτη εγκυμοσύνη.

Ο τοκετός θα είναι πιο γρήγορος:

Μα πραγματικά δεν είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχετε διαβάσει για τη δεύτερη εγκυμοσύνη; Το σώμα σας πλέον ξέρει τι να κάνει... μπορεί ο πόνος να είναι ο ίδιος αλλά η διαδικασία θα είναι συντομότερη.

Χρόνος για εσάς:

Όχι, η αλήθεια είναι ότι όταν έχεις ένα νήπιο και ένα μωρό στο σπίτι, ο χρόνος για τον εαυτό σας θα είναι λιγοστός. Εκμεταλλευτείτε την ώρα που το μεγαλύτερο παιδάκι σας είναι στον παιδικό σταθμό και που το μωρό κοιμάται για να περιποιηθείτε λίγο τον εαυτό σας. Κάποιες φορές ίσως να θέλετε να μείνετε για λίγο μόνη στο ντουζ χωρίς να σας διακόψουν. Μην αγχώνεστε, όλες οι μαμάδες νιώθουν έτσι, ειδικά αν έχουν πάνω από δύο παιδιά.

deytero paidi 3

Επανάπαυση:

Θυμάστε όλα εκείνα που κάνατε με το πρώτο παιδί; Εκείνα τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, οι σπιτικές τροφές και τα καινούρια ρούχα ήταν προνόμιο για εκείνο. Τώρα το δεύτερο, θα παίζει με τα παιχνίδια του πρώτου και θα φοράει τα ίδια ρούχα, ειδικά αν είναι του ίδιου φύλου.

Ανησυχία:

Θα πάψετε να ανησυχείτε για πολλά πράγματα. Δεν έχουν άδικο όσοι λέτε ότι το δεύτερο παιδί μεγαλώνει «στον αυτόματο»!

Υποστήριξη:

Πάει ο καιρός που δεν θέλατε την πεθερά και τη μητέρα σας στο σπίτι για πολλές ώρες. Τώρα, θα τηλεφωνείτε καθημερινά και θα ζητάτε τη βοήθειά τους.

Πλυντήριο:

Το καλάθι με τα άπλυτα θα γεμίζει αμέσως και πάνω που σταματήσατε να πλένετε χώρια τα ρούχα σας από τα ρούχα του πρώτου παιδιού, αρχίσατε πάλι τα διπλά πλυντήρια. Αν δεν θυμάστε, τα ρούχα του μωρού θα πρέπει να πλένονται χώρια από των υπολοίπων της οικογένειας.

Όπως και να έχει να θυμάστε, ένα δεύτερο παιδί μόνο προς το καλύτερο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας. Μπορεί στην αρχή όλα να σας φανούν δύσκολα αλλά αργότερα το χάος, οι μουντζούρες και τα αυτοσχέδια σπιτάκια κάτω από το τραπέζι θα τα βλέπετε όπως και πρώτα. Καθώς μεγαλώνουν τα παιδιά σας, θα παίζουν ωραία, θα διασκεδάσουν μαζί και θα φροντίζουν ο ένας τον άλλον.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη εγκυμοσύνη vs επόμενες εγκυμοσύνες: Όλες οι διαφορές σε τρία λεπτά από μια μαμά (vid)

Είστε έτοιμη για ακόμα ένα παιδί; Η απάντηση μέσα από αυτές τις ερωτήσεις

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved