Είστε έτοιμη για ακόμα ένα παιδί; Η απάντηση μέσα από αυτές τις ερωτήσεις

Η απόφαση για την απόκτηση ενός δεύτερου ή τρίτου παιδιού δεν είναι πάντα εύκολη. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στο αν μια μαμά θα θελήσει να μπει στη διαδικασία μιας νέας εγκυμοσύνης.

Είστε έτοιμη για ακόμα ένα παιδί; Η απάντηση μέσα από αυτές τις ερωτήσεις

Η Dina Leygerman, περιγράφει τη δική της εμπειρία λέγοντας πώς αποφάσισε να μείνει ξανά έγκυος μετά από τέσσερα χρόνια από τη γέννηση του γιου της. Όπως αναφέρει, ο γιος της ήταν ένα δύσκολο παιδί ενώ η εγκυμοσύνη της είχε επιπλοκές. «Δεν ήμουν από τα κορίτσια που όταν έπαιζε με τις κούκλες ονειρευόταν να αποκτήσει παιδιά. Ωστόσο, γνώριζα, με έναν περίεργο τρόπο, ότι θα κάνω δύο παιδιά. Τόσο ο σύζυγός μου όσο κι εγώ είχαμε αδέλφια. Επομένως ήθελα και το δικό μου παιδί να μεγαλώσει έχοντας ένα αδελφάκι, να είναι φίλοι,να παίζουν μαζί, να εμπιστεύεται το ένα το άλλο», εξηγεί η Dina Leygerman.

Παρόλα αυτά, γνώριζε ότι ο ερχομός του δεύτερου παιδιού της θα ήταν μια τεράστια αλλαγή στη ζωή της. Έθεσε λοιπόν στον εαυτό της μερικές σημαντικές ερωτήσεις από τις απαντήσεις των οποίων έβγαλε μερικά σημαντικά συμπεράσματα.

-Θέλεις πραγματικά να μπεις σε αυτή τη διαδικασία;
-Θα έχεις αρκετή βοήθεια για να φροντίζεις το σπίτι και τα δύο παιδιά;
-Πώς θα είμαι σίγουρη ότι δεν θα παραμελήσω το πρώτο μου παιδί;
-Αντέχουμε οικονομικά τη γέννηση και την ανατροφή ενός δεύτερου παιδιού;
- Η σχέση με το σύζυγό μου θα είναι η ίδια με την απόκτηση κι άλλου παιδιού;
-Για ποιον αλήθεια το κάνω το παιδί; Θέλω να καλύψω κάποια ανάγκη μου;
-Αντέχει το σώμα μου μια ακόμα εγκυμοσύνη;
-Μήπως μετανιώσω αν δεν κάνω δεύτερο παιδί;

Επίσης είναι σημαντικό πριν αποφασίσετε να κάνετε δεύτερο παιδί καλό είναι, σύμφωνα με την Μαρίνα Μόσχα Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή να λάβετε υπόψιν σας ορισμένους παράγοντες όπως:
-Πώς θα αλλάξει τη ζωή σας η γέννηση του δεύτερου παιδιού; Όπως γνωρίζετε και από το πρώτο σας παιδάκι, αναπόφευκτα ο ερχομός ενός νέου μέλους αλλάζει τις ισορροπίες και τη ρουτίνα στην οικογένεια. Αναλογιστείτε λοιπόν, εάν έχετε τη θέληση, τις αντοχές ή την ανάλογη στήριξη για να μεγαλώσετε δύο παιδιά μαζί.
- Πώς είναι η οικονομική σας κατάσταση; Καλώς ή κακώς, λόγω της οικονομικής στενότητας που βιώνουν οι περισσότερες οικογένειες, πολλά ζευγάρια το σκέφτονται διπλά, για να κάνουν δεύτερο παιδί, καθώς δεν ξέρουν αν θα μπορέσουν να αντέξουν το κόστος.
- Πόσο χρονών είστε; Όπως γνωρίζετε, όσο η γυναίκα μεγαλώνει, οι πιθανότητες να τεκνοποιήσει μειώνονται. Έτσι, εάν είστε για παράδειγμα πάνω από 40 χρονών και δεν έχετε αποφασίσει ακόμα αν θέλετε δεύτερο παιδί, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα.
-Είστε σύμφωνοι και οι δύο σύντροφοι; Η απόφαση για ένα δεύτερο παιδί πρέπει να παρθεί και από τους δύο γονείς, να είναι και οι δύο πρόθυμοι και να έχουν κοινή επιθυμία για επέκταση της οικογένειά τους
- Πώς είναι η σχέση σας με το σύντροφό σας; Ένα επίσης σημαντικό δεδομένο που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη πριν κάνει δεύτερο παιδί, είναι η σχέση του με το σύντροφό του. Αν είστε λοιπόν, στα χωρίσματα και πιστεύετε, ότι ο ερχομός ενός παιδιού θα σώσει τη σχέση σας, τότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.
-Τι λέει η καρδιά σας; Ότι και αν σας λέμε εμείς, η απόφαση είναι δική σας. Εάν λοιπόν, θέλετε όσο τίποτα ένα δεύτερο παιδί και συμφωνεί σε αυτό και ο σύντροφός σας, δεν έχετε παρά να το βάλετε μπρος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved