Δέκα λόγοι που μία μαμά μισεί τον χειμώνα

Κι, όμως, υπάρχουν λόγοι, και μάλιστα αρκετοί, που μία μαμά μισεί τον χειμώνα!

Δέκα λόγοι που μία μαμά μισεί τον χειμώνα

Τον χειμώνα άλλοι τον λατρεύουν και άλλοι τον μισούν. Αν είσαι μόνη/ος χωρίς υποχρεώσεις, δεν έχεις και πολλούς λόγους να μη σου αρέσει η εποχή αυτή, που κατά τα άλλα είναι… χουχουλιάρικη και cozy. Αν, όμως, έχεις παιδιά, θα παραδεχτούμε ότι έχεις τους λόγους σου – που δεν είναι και λίγοι – για να μη σου αρέσει η εποχή αυτή.
Για την ακρίβεια, σου κάνει δύσκολη την καθημερινότητα και δεν είναι λίγες οι φορές, που νοσταλγείς το καλοκαιράκι. Και ας γκρινιάζεις τότε, για την αφόρητη ζέστη.

Ιδού, 10 λόγοι που μία μαμά μισεί τον χειμώνα. Και νομίζουμε ότι πολλές θα συμφωνήσετε.

1. Φανελάκι, μπλουζάκι λεπτό, ζακετούλα, μπουφάν, σκουφάκι, γάντια. Αν έχεις δύο ή τρία παιδιά και κάνεις τον πολλαπλασιασμό, χάνεσαι σε μία… στοίβα ρούχα!

2. Το παιδί, συνήθως δυσανασχετεί με τόσα ρούχα ή μισεί να φοράει σκουφάκι. Και για να το πείσεις ότι πρέπει να τα βάλει, γιατί έξω κάνει κρύο, θα υπάρξει και ο σχετικός καβγάς.

3. Κι αφού το έχεις πείσει να φορέσει το μπουφάν και το σκουφάκι, χρειάζεται να τα βγάλεις, όταν φτάνετε στο αυτοκίνητο, διότι δεν ενδείκνυνται για το καθισματάκι.

paidi xeimonas

4. Κι ενώ παλεύεις να το δέσεις στο κάθισμά του, έξω βρέχει. Και αν είσαι μανούλα με δύο ή τρία ή και περισσότερα παιδιά, μπορείς να καταλάβεις πώς είναι να τακτοποιείς τα παιδιά στο αυτοκίνητο, ενώ βρέχει.

5. Απλώνεις τα ρούχα τον χειμώνα και στεγνώνουν την... άνοιξη! Και αν έχεις παιδιά, τα άπλυτα μαζεύονται σε χρόνο dt. Και όταν χρειάζεσαι μία φόρμα τους, δεν έχει στεγνώσει

6. Τα παιδιά παραπονιούνται ότι κρυώνουν. Ανοίγεις τη θέρμανση και μετά από λίγο παραπονιούνται ότι ζεσταίνονται.

7. Κάθε πρωί του εξηγείς ότι πρέπει να φοράει τη ζακέτα στα διαλείμματα. Αλλά κάθε μεσημέρι που πας να το πάρεις, το βρίσκεις με το λεπτό μπλουζάκι!

8. Οι ιώσεις. Αυτές οι ιώσεις, που ρίχνουν και εσένα κάτω, αφού κατά το νόμο του Μέρφι, η μαμά τραβάει πάνω της κάθε ίωση που θα φέρει το παιδί από το σχολείο

9. Όταν βρέχει, επιστρέφει στο σπίτι βρεγμένο, από την κορφή μέχρι τα νύχια.

10. Δε μπορείτε να κάνετε πολλές βόλτες, που σημαίνει ότι το παιδί μένει κλεισμένο μέσα στο σπίτι. Και όλη την ενέργεια που έχει, την διοχετεύει στον καναπέ, στα κρεβάτια, τρέχοντας σε όλο το σπίτι ή μετατρέποντας τον διάδρομο σε… γήπεδο!

Διαβάστε επίσης

Πώς θα αντιμετωπίσετε φυσικά το κρύωμα και τη γρίπη του χειμώνα

Παίζει ρόλο η εποχή γέννησης στην ανάπτυξη του παιδιού;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved