Πώς θα κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, όταν έχεις νεογέννητο μωρό

Από τα δύσκολα κομμάτια για μία μαμά, με ένα νεογέννητο μωρό είναι οι δουλειές του σπιτιού.

Πώς θα κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, όταν έχεις νεογέννητο μωρό

Ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος και σε αυτό το μικρό διάστημα, μία μαμά, κυρίως τον πρώτο καιρό με το μωρό, προτιμά να ξεκουράζεται η ίδια. Αλλά οι δουλειές του σπιτιού είναι εκεί και όσο και να θέλεις να τις παραβλέψεις, δεν τα καταφέρνεις. Πρέπει να γίνουν.

Αν έχεις βοήθεια, από μαμά ή πεθερά, σε αυτές τις περιπτώσεις, την ζητάς. Ειδικά, τον πρώτο καιρό, μέχρι να βρεις τα πατήματά σου. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν έχεις βοήθεια; Είναι όλα θέμα στρατηγικής και όπως έλεγε ένα παλιό σλόγκαν: «Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο». Παρακάτω, ακολουθούν κάποιοι τρόποι για να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, με το μωρό να κοιμάται ή να είναι ξύπνιο.

mama doyleies spitioy

Καθάρισε έξυπνα, όχι σκληρά

Που σημαίνει ότι με κάποιες μεθόδους, το καθάρισμα του σπιτιού, μπορεί να γίνει πιο γρήγορα. Ζήτα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ο κάθε ένας να τακτοποιεί τα πράγματά του και να μην τα πετάει εδώ και εκεί. Επίσης, στον καλόγερο, τώρα τον χειμώνα, να βάζετε μόνο τα μπουφάν της ημέρας και να μην τον έχετε φορτωμένο.
Γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, όταν είναι γεμάτος, το μάτι που πέφτει πάνω, δίνει την εντύπωση ενός ακατάστατου χώρου με ρούχα. Το ίδιο ισχύει με εφημερίδες, περιοδικά, προσπέκτους και φωτοτυπίες των μεγαλύτερων παιδιών, αν έχεις. Πάρε κουτιά και στο κάθε ένα από αυτό να βάζετε όλοι τα χαρτιά. Με τα παραπάνω, γλιτώνεις από το καθημερινό μάζεμα χαρτικών, και πραγμάτων, που κάνουν το σπίτι να μοιάζει ακατάστατο.

Χρησιμοποίησε μάρσιπο

Για τις εύκολες δουλειές και όχι εκείνες που θα χρησιμοποιείς χημικά ή θα πρέπει να σκύβεις, μπορείς να βάλεις το μωρό στο μάρσιπο. Αυτός είναι και ένας καλός τρόπος, για να κοιμηθεί.

gynaika kathriotita

Μάζεψε όσα βλέπει η… πεθερά!

Έτσι, έλεγαν οι παλιές. Καθαρίζω όσα βλέπει η πεθερά. Που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να καθαρίζεις από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα το σπίτι. Ένα γρήγορα ξεσκόνισμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα είναι αρκετά για τον χρόνο που διαθέτεις. Τη γενική καθαριότητα, μπορείς να τη κάνεις μία φορά την εβδομάδα και όταν ο σύζυγος είναι στο σπίτι για να προσέχει το μωρό.

Ζήτησε βοήθεια από τους υπόλοιπους

Από το σύζυγό, το μεγαλύτερο παιδί αν έχεις, από τη μητέρα σου ή την πεθερά.

Βάλε το μωρό στο ριλάξ

Και κάνε κανονικά τις δουλειές σου. Βάλε ηλεκτρική σκούπα, άνοιξε τον απορροφητήρα και να μην αγχώνεσαι ότι το μωρό δεν θα μπορέσει να κοιμηθεί ή θα ξυπνήσει από το θόρυβο. Το αντίθετο, οι συγκεκριμένοι δύο ήχοι, κατά έναν περίεργο λόγο, μπορούν και ο νανουρίζουν. Και γενικά, μην κάνετε το λάθος να έχετε απόλυτη ησυχία στο σπίτι, όταν κοιμάται το μωρό. Θα συνηθίσει σε αυτό και θα το βρείτε μπροστά σας. Γι αυτό, από ην αρχή να το μάθετε με θόρυβο.

Διάβασε επίσης

Εννέα πράγματα που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να είναι το σπίτι σας μαζεμένο

Γιατί είναι ωφέλιμο τα παιδιά να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved