Επτά πράγματα που μπορείτε, επιτέλους, να κάνετε όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο

Σχεδόν ένας μήνας, έχει περάσει από το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και λογικά, έχετε μπει σε κανονικούς ρυθμούς. 

Επτά πράγματα που μπορείτε, επιτέλους, να κάνετε όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο

Το παιδί έχει αφήσει πίσω του το καλοκαίρι και προσαρμόζεται στη σχολική πραγματικότητα, τα πρωτάκια ή τα μικρότερα παιδιά που πηγαίνουν για πρώτη φορά στο σχολείο ή στον παιδικό, επίσης, έχουν προσαρμοστεί κι εσείς, έχετε πάψει ή τουλάχιστον ανησυχείτε λιγότερο για εκείνα. Και για τις πιο ευαίσθητες μανούλες, έχουν στεγνώσει τα δάκρυα του αποχωρισμού, των πρώτων ημερών.

Και τώρα τι; Αν δεν εργάζεστε και είστε full time μανούλα, που μένει στο σπίτι, υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε, τις ώρες που λείπουν τα παιδιά. Ορίστε, ορισμένα από αυτά.

Κάντε γενική στο σπίτι

Για να είναι το σαββατοκύριακο σας, αποκλειστικά αφιερωμένο στα παιδιά σας και σε κοινές δραστηριότητες, κάντε τη γενική καθαριότητα, στα μέσα της εβδομάδας. Ή μπορείτε κάθε μέρα να κάνετε και από κάτι. Χωρίς πίεση και με ησυχία, να την κάνετε όπως εσείς θέλετε.

mama sto spiti 3

Μπορείτε να δείτε την αγαπημένη σας εκπομπή

Φτιάξτε καφέ, αράξτε στον καναπέ και δείτε την αγαπημένη σας εκπομπή ή ταινία με την ησυχία σας.

Μπορείτε να πειραματιστείτε στην κουζίνα

Μπείτε στην κουζίνα και ξεσηκώστε συνταγές. Δοκιμάστε νέες, βάλτε τη φαντασία σας, δημιουργείστε. Δοκιμάστε να κάνετε μία από αυτές που δείχνουν στην τηλεόραση.

mama sto spiti 1

Απλά χαλαρώστε

Δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κάτι. Μπορείτε απλά να χαλαρώσετε στον καναπέ, να βάλετε μουσική ή να διαβάσετε ένα βιβλίο.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας

Έχετε χρόνο να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Πηγαίνετε στο κομμωτήριο, φτιάξτε τα νύχια σας. Και αν οικονομικά δεν είναι πάντα εφικτό, μπορείτε να κάνετε ένα μποτέ ομορφιάς στο σπίτι. Ή απολαύστε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, χωρίς την πίεση του χρόνου.

mama sto spiti 4

Αποκτήστε χόμπι

Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα γυμναστήριο, να παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο, να πάτε σε μία σχολή χορού. Ή μπορείτε να αποκτήσετε χόμπι, όπως το πλέξιμο – είναι απίστευτα αγχολυτικό -, οι κατασκευές, η διακόσμηση. Ή μπορείτε να συμμετάσχετε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου των παιδιών σας.

Μπορείτε να δουλέψετε από το σπίτι

Μπορείτε, τέλος, να βρείτε κάποια part time εργασία, που να την κάνετε ακόμη και από το σπίτι. Και θα περάσει δημιουργικά η ώρα σας και εσείς θα νιώσετε ψυχολογικά καλά, αλλά και θα μπει ένα extra εισόδημα στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved