Δέκα λόγοι για να χαρίσεις ένα αδελφάκι στο παιδί σου

Μία σχέση ζωής, που θα σε συντροφεύει μέχρι τα βαθιά γεράματα. Μία σχέση που από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθέσεις και εναλλαγές συναισθημάτων: αγάπης, μίσους, θαυμασμού, ζήλιας, συνεργασίας, ανταγωνισμού.  Είναι η αδελφική σχέση, που από αρχαιοτάτων χρονών, έχει υμνηθεί ιδιαίτερα.

Δέκα λόγοι για να χαρίσεις ένα αδελφάκι στο παιδί σου

Καταλαβαίνουμε ότι οι εποχές είναι δύσκολες, κυρίως, οικονομικά και ο ερχομός ενός δεύτερου παιδιού, είναι πέρα των δυνατοτήτων μίας οικογένειας. Αν, όμως, έχετε μπει στη διαδικασία να σκέφτεστε την απόκτηση κι ενός δεύτερου παιδιού, δείτε παρακάτω 10 λόγους, που αξίζει να χαρίσετε ένα αδελφάκι στο παιδί σας. Ενδεχομένως, να ενθαρρύνουν τις σκέψεις σας.

1. Μαθαίνει την ανιδιοτελή αγάπη
Όταν γεννήθηκε το παιδί σου, συνειδητοποιείς ότι πραγματικά θα κάνεις τα πάντα για να το προστατέψεις. Το ίδιο συναίσθημα με εσένα, να είσαι σίγουρη, ότι θα νιώσει και το παιδί σου, όταν θα αποκτήσει ένα αδελφάκι, καθώς θα θέλει να το προστατεύει και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει.

2. Μαθαίνει να μοιράζεται
Όταν θα έρθει ένα αδελφάκι στο σπίτι, το παιδί θα μάθε να μοιράζεται. Και ναι, μπορεί τώρα να μη θέλει να δίνει για παράδειγμα τα παιγνίδια του, στο μικρό του αδελφάκι, όμως, θα δώσει μέχρι και το τελευταίο κομμάτι της σοκολάτας του. Εντάξει, μερικές φορές, μπορεί να μην το κάνει με μεγάλη προθυμία.

adelfes

3. Θα μάθει πώς να λύνει ένα πρόβλημα
Στην πορεία ανακαλύπτει ως μεγάλη αδελφή ή μεγάλος αδελφός ότι έχει κάποιες ευθύνες απέναντι στο μικρότερο και μέσα σε αυτές, είναι να επιλύει οποιοδήποτε πρόβλημα. Κι έχετε υπόψη σας ότι το ρόλο αυτό τον παίρνουν στα σοβαρά και τον αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα.

4. Αποκτά ομαδικό πνεύμα
Με το αδελφάκι του θα αποτελέσουν μία ομάδα και μέσα στα πλαίσια αυτά, θα μάθει και το ίδιο πώς να λειτουργεί με ομαδικό πνεύμα

5. Έχει παρέα για να παίζει
Δεν είναι πια μόνο του, στο σπίτι. Δεν θα νιώθει μοναξιά. Θα έχει παρέα για να παίζει. Κι εκτός σπιτιού, όταν βγαίνετε έξω, δεν θα είναι μόνο του αποζητώντας κάποιο παιδάκι για να παίξουν. Θα έχει το αδελφάκι του και δεν θα νιώθει μόνο, ούτε θα βαριέται.

6. Έχει κάποιον για να του μάθει
Θα μάθει στο μικρότερο αδελφάκι του πώς να κλωτσάει τη μπάλα, πώς να ντύνει τις κούκλες.. θα το βοηθήσει να μάθει ποδήλατο, να γράφει να διαβάζει. Και η αίσθηση αυτή, ότι μαθαίνει αυτά ξέρει, θα το κάνει πολύ ευτυχισμένο και περήφανο

7. Έχει κάποιον για να μιλήσουν
Ναι, με τη μαμά και το μπαμπά μιλάει. Και μοιράζεται μαζί σας όσα το απασχολούν ή το στεναχωρούν. Μεγαλώνοντας, όμως, θα υπάρχουν κάποια πράγματα που δε θα νιώθει άνετα να τα μοιραστεί μαζί σας. Είναι τα μυστικά του, που άμα έχει αδελφάκι, θα τα μοιραστεί μαζί του. Και θα ξέρει ότι και δεν κινδυνεύουν να μαθευτούν, ενώ οι συμβουλές που θα πάρει, θα είναι ειλικρινείς, χωρίς δεύτερες σκέψεις, γεμάτες αγάπη και ανιδιοτέλεια. Γιατί, στην τελική η αδελφή ή ο αδελφός είναι οι καλύτεροι φίλοι.

adelfia1

8. Έχει κάποιον για να μοιραστούν τη χαρά
Όταν θα έχει μία χαρά, θα μπορέσει να τη μοιραστεί με το αδελφάκι του. Και ξέρει ότι η χαρά του θα είναι αληθινή και όχι υποκριτική.

9. Και κάποιον για να μοιραστούν τον πόνο
Σε μία άσχημη στιγμή, σε μία απώλεια, που θα πονέσει, ξέρει ότι θα μοιραστεί τον πόνο του με την αδελφή ή τον αδελφό, αφού και εκείνοι θα νιώθουν το ίδιο. Και είναι οι στιγμές αυτές, που νιώθεις – αν πρόκειται για την απώλεια του γονιού – ότι όλο το βάρος και ο πόνος, μοιράζεται.

10. Ξέρει ότι δε θα μείνει μόνη/ος
Είτε δημιουργήσει οικογένεια είτε όχι, ξέρει ότι μέχρι τα γεράματα, δε θα είναι μόνος ή μόνη. Θα έχει πάντα το μικρότερο αδελφάκι του. Μέχρι τα γεράματα.

Διαβάστε επίσης

Όταν το μικρότερο παιδί σας θεωρεί ήρωα τον μεγάλο του αδελφό

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω δεύτερο παιδί;

«Αγαπημένε μου, λυπάμαι για το νέο μωρό» - Το γράμμα μιας μαμάς στο μεγαλύτερο παιδί της

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved