Πώς θα γίνει ο γιος σας υπέροχος σύζυγός και πατέρας στο μέλλον

Ποιος είπε ότι το να μεγαλώνεις ένα παιδί είναι εύκολη υπόθεση.

Πώς θα γίνει ο γιος σας υπέροχος σύζυγός και πατέρας στο μέλλον

Ως γονείς ξέρουμε ότι το να μεγαλώνουμε ένα παιδί δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά κάνουμε τα πάντα για να μεγαλώσει σωστά με αρχές και αξίες.

Θέλετε ο γιος σας να γίνει η καλύτερη έκδοση του εαυτού του, αντιμετωπίζοντας τους άλλους με αγάπη και σεβασμό; Θέλετε να γίνει ένας καλός σύζυγος, καθώς και ένας εξαιρετικός πατέρας όταν θα έχει τα δικά του παιδιά; Εάν ναι, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Δώστε το καλό παράδειγμα

Το πρώτο βήμα για να διδάξετε τον γιο σας να είναι καλός πατέρας είναι να του δώσετε το καλό παράδειγμα. Ανεξάρτητα αν είστε η μητέρα ή ο μπαμπάς του, δείξτε του μέσα από τις ενέργειές σας πώς πρέπει να είναι ένας καλός γονιός. Δείξτε του πώς πρέπει να δείχνει την αγάπη του και πώς να διασκεδάζει. Οι πράξεις σας θα μιλήσουν πιο δυνατά από οποιαδήποτε λέξη που θα μπορούσατε να του πείτε, για το πώς πρέπει να είναι ένας καλός σύζυγός και πατέρας.

gios 2

Αφήστε τον να παίξει με ψεύτικα μωρά

Η κοινωνία, μας έχει περάσει την ιδέα ότι οι κούκλες μωρά, είναι για τα κορίτσια και τα στρατιωτάκια και τα αυτοκινητάκια για τα αγόρια. Παρόλο που δεν είναι κακό να αφήσετε τον γιο σας να παίξει με φιγούρες δράσης, μην τον κάνετε να αισθάνεται σαν να μην μπορεί να παίξει με τα ψεύτικα μωρά. Το παιχνίδι με ένα ψεύτικο μωρό θα κάνει τον γιο σας, να βγάλει όλη του την αγάπη για ένα αδερφάκι αργότερα ή για το παιδί του στο μέλλον.

Αφήστε τον να σας βοηθήσει στη φροντίδα ενός μικρότερου αδερφού-ής

Εάν ο γιος σας έχει νεότερα αδέλφια (ή ξαδέλφια), τότε αφήστε τον να συμβάλει στη φροντίδα τους. Όταν πρέπει να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας, ρωτήστε το γιο σας αν θέλει αν σας βοηθήσει. Ζητήστε του να σας φέρει τις πάνες. Εάν το μωρό κλαίει, ζητήστε του να σας βοηθήσει να το κάνετε να γελάσει. Όσο περισσότερο ο γιος σας αλληλεπιδρά με ένα μικρότερο παιδί, τόσο πιο άνετα θα νιώθει αργότερα. Αυτή η άνεση θα τον ακολουθήσει καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής του, έως ότου είναι η σειρά του να γίνει ο ίδιο γονέας.

gios 3

Δώστε του ευθύνες

Ο γιος σας θα πρέπει επίσης να έχει τις δικές του ευθύνες για να είναι καλός πατέρας. Το να είσαι καλός γονέας επίσης σημαίνει να είναι και καλός σύντροφος-σύζυγος, χωρίς να σου ζητείται. Για παράδειγμα, το σημάζεμα του δωματίου του και η τοποθέτηση των άπλυτων ρούχων στο καλάθι του μπάνιου είναι πράγματα που πρέπει να κάνει χωρίς να του το ζητάτε.

Αν και υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα που μπορούν να του μάθουν πώς να είναι καλός πατέρας και σύζυγος, τα παραπάνω είναι μια καλή αρχή.

Διαβάστε επίσης:
Έχεις γιο; 21 αλήθειες με τις οποίες θα ταυτιστείς
«Οι άντρες δεν κλαίνε»… Και όμως, κλαίνε και τους θέλουμε να κλαίνε
Έξι πράγματα που δεν θα κάνω στο γιο μου χωρίς την άδειά του

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved