Πώς να επιλέξετε παιδικό σταθμό για το μωρό σας

Ο χρόνος περνάει και το μωρό σας μεγαλώνει. Ηρθε η ώρα για την επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού.

Πώς να επιλέξετε παιδικό σταθμό για το μωρό σας

Οι μανούλες αγχώνονται και υποφέρουν από τώρα... Με ποια κριτήρια να επιλέξετε, τι να προσέξετε, πώς θα ειναι μέσα, πώς θα είναι έξω, τί θα κάνουν όλη μέρα τα παιδιά, ποιος θα προσέχει το αγγελούδι σας...

Ψυχραιμία. Θέλει ηρεμία η επιλογή και η όλη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αν ψάχνετε παιδικό σταθμό και γυρνάτε από τον έναν στον άλλον, κάνοντας απανωτά ραντεβού με τις διευθυντριες, ορίστε μερικές συμβουλές για να προσέχετε, αν έχετε χαθεί στις αμέτρητες ερωτήσεις που βασανίζουν το μυαλό σας.

  1. Καθαριότητα. Δείτε όλους τους χώρους του σχολείου. Δείτε και τις τουαλέτες και την κουζίνα. Ρωτήστε αν έρχεται καθαρίστρια και πότε πηγαίνει. Τα μικρόβια σε αυτές τις ηλικίες χορεύουν πραγματικά από το ένα παιδάκι στο άλλο. Προσέξτε λοιπόν να μην περνάει το παιδί σας τις μερες του σε μη καθαρό περιβάλλον.

  2. Ασφάλεια. Δείτε τι συμβαίνει με τις πρίζες, τα καλώδια, τους τοίχους, τον κήπο, την τάξη. Δείτε αν το παιδί σας μπαίνει σε έναν χώρο ασφαλή ή όχι. Ρωτήστε αν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, σε περίπτωση που μιλάμε και για βρεφονηπιακό σταθμό και υπαρχουν κούνιες, κάγκελα και μωρά...

  3. Στελέχωση. Ρωτήστε πόσα παιδάκια θα επιβλέπει κάθε δασκάλα. Δε μπορείτε να κάνετε κάτι γι αυτό, αλλά ρωτήστε για να ξέρετε. Ρωτήστε επίσης αν θα έχει βοηθό η κάθε δασκάλα. Μάθετε αν οι δασκάλες έχουν εμπειρια, αν είανι παιδαγωγοί, αν έχουν ξαναδουλέψει με παιδιά αυτής της ηλικίας.

  4. Πειθαρχία. Ρωτήστε το σύστημα του σχολείου για τις τιμωρίες ή τις επιπτώσεις. Μάθετε αναλυτικά πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά που δεν ήταν υπάκουα και φροντίστε να συμφωνείτε με τον τρόπο αντιμετώπισης που θα επιλέξετε.

  5. Διατροφή. Ρωτήστε τι τρώνε τα παιδιά και ζητήστε να δείτε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ απο ένα μήνα,από τα μενού που πέρασαν την προηγούμενη σχολική χρονιά. Δείτε αν σας ευχαριστεί η αναλογία κρέατος, ψαριύ, οσπριων κτλ. ρωτήστε αν τρώνε εκεί πρωινό ή απογευματινό και τι είναι αυτό.

  6. Συστάσεις. Ρωτήστε αν έχετε την δυνατοτητα γνωστούς ή φίλους που μένουν εκεί, ή μπείτε στο διαδίκτυο και μάθετε για τον σταθμό που σας ενδιαφέρει.

  7. Ιατρικό προσωπικό. Ρωτήστε αν υπάρχει παιδίατρος, λογοθεραπευτής ή ψυχολόγος που να συνεργάζεται με το παιδί και κάθε ποτέ επισκέπτεται τον σταθμό.

  8. Και τέλος φροντίστε να μάθετε από την αρχή τον τρόπο επικοινωνίας δασκάλων - γονιών. Σε καποιους σταθμούς υπάρχει τετράδιο επικοινωνίας και σε κάποιους οι διευθυντές παίρνουν τηλέφωνο τους γονείς κάθε μέρα. Σκεφτείτε καλά αν μπορείτε να απαντάτε στο τηλέφωνο καθημερινά και τι σας εξυπηρετεί.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved