5 πράγματα στα οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι γονείς πριν έρθει στον κόσμο το μωρό τους

Eχετε πολλά να κάνετε πριν γεννήσετε και ένα από αυτά είναι να μιλήσετε με τον σύντροφό σας για ορισμένα θέματα που αφορούν το παιδί και τον ερχομό του.

 

5 πράγματα στα οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι γονείς πριν έρθει στον κόσμο το μωρό τους

Πρέπει από πριν να συμφωνήσετε σε κάποια θέματα, ώστε στις στιγμές της κρίσης και του πανικού να συνεργάζεστε και να κινείστε σύμφωνα με το πλάνο σας!

Συμφωνήστε λοιπόν εκ των προτέρων:

  1. Τι είδους τοκετό θέλετε να έχετε.
    Προφανώς είναι μονόδρομη κουβέντα αυτή. Οποιος έχει την κοιλιά με το μωρό, αποφασίζει, αλλά καλό θα είναι να μοιραστείτε τις σκέψεις σας. Κάντε τον καλό σας να αισθανθεί σημαντικός και να σας πει πώς νιώθει για τις επιθυμίες σας. Θέλετε να γεννήσετε με φυσιολογικό τοκετό, με καισαρική, στο σπίτι σας, στο νερό, με μαία ή χωρίς. Οπως έχετε φανταστεί τη μεγάλη στιγμή, καλο είναι να ενημερώσετε από πριν..

  2. Το όνομα του μωρού.
    Αυτό δεν είναι μονόδρομη κουβέντα όπως το παραπάνω. Πρέπει να συμφωνήσετε από πριν και πολλές φορές απαιτέι και χρόνο. Ειναι κριμα να χαλάσετε τις καρδιές σας αργότερα. Κάντε το με ηρεμία και αγάπη όταν έχετε χρόνο.

  3. Ποιος θα σας βοηθάει:
    Θα έρθουν στιγμες που θα θέλετε βοήθεια. Αποφασίστε αν και ποιον θα φωνάζετε. Θα απευθυνθείτε σε κάποια κοπέλα να κρατάει το μωρό, σε φίλη σας μαμά, σε μαία, σε μαμά ή πεθερα. Συμφωνείστε για να αποφύγετε ανώφελες εντάσεις αργότερα.

  4. Πού θα κοιμάται το μωρό;
    Eχουμε δει πολλά ζευγάρια να καβγαδίζουν γιατί η μαμά -συνήθως- θέλει το μωρό δίπλα της ή στο κρεβάτι της τον πρώτο καιρό. Συζητήστε με τον σύντροφό σας τις προθέσεις σας και μην τον αφήνετε να πιστέυει κάτι αλλο από αυτό που τελικά θα συμβεί. Το αν θα κοιμαστε με το μωράκι σας είναι θέμα που πρέπει να λύσετε μαζί, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα.

  5. Τα οικονομικά σας
    Ενα μωρό θα επιβαρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό κατακόρυφα. Κάντε μερικους υπολογισμούς από πριν για να είστε έτοιμοι για όλα όσα θα κληθείτε να αντιμετωπίσετε. Συναποφασίστε για τις θυσίες που θα κάνετε και τα έξοδα που θα σταματήσετε να έχετε!

    Με το καλό λοιπόν!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved