Τα απόλυτα κόλπα για μια νέα μαμά: η μέθοδος «ποδηλάτου» θα σας εκπλήξει

Το να είσαι μαμά είναι υπέροχο και συνάμα δύσκολο. Μπορεί να πρόκειται για μία από τις ωραιότερες απολαύσεις (η μητρότητα) αλλά συνοδεύεται από πολλά ξενύχτια, δάκρυα, κούραση και αρκετές βρώμικες πάνες.

Τα απόλυτα κόλπα για μια νέα μαμά: η μέθοδος «ποδηλάτου» θα σας εκπλήξει

Για να γίνει η ζωή με το νεογέννητο σπίτι ευκολότερη, σας παρουσιάζουμε 6 απίστευτα κολπάκια. Μάθετε πώς θα κοιμίζετε ένα μωράκι γρήγορα, πώς να το καθαρίζετε με λάδι καρύδας αλλά και πως μπορεί να σας βοηθήσει η «μέθοδος ποδηλάτου» για να απαλλαγεί από τα αέρια που του προκαλούν κολικούς.

nea mama

Πώς θα το καθαρίσετε με λάδι καρύδας
Όταν ένα μωρό γεννιέται ειναι καλυμμένο από μηκώνιο. Το λάδι καρύδας θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το ευαίσθητο δερματάκι του, εύκολα.

Η μέθοδος «ποδηλάτου»
Αν ένα νεογέννητο ταλαιπωρείται από αέρια στην κοιλίτσα του, ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το κλάμα είναι να το ανακουφίσετε. Ξαπλώστε τα με την πλάτη προς το στρώμα και απαλά κουνήστε τα ποδαράκια τους όπως θα κάνανε πετάλ ποδηλάτου.

Ο κανόνας των 90 λεπτών
Τα νεογέννητα συνήθως κοιμούνται περίπου 16 με 17 ώρες την ημέρα και ξυπνούν σποραδικά για να φάνε. Για να μάθουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν τη μέρα από τη νύχτα, αποκτώντας μία σταθερή ρουτίνα δεν θα πρέπει να τα αφήνετε να μένουν ξύπνια παραπάνω από 90 λεπτά.

Κοιμηθείτε όταν κοιμάται
Οι μητέρες μπορεί να εκμεταλλεύονται τη στιγμή που το μωρό κοιμάται, κάνοντας έτσι τις δουλειές του σπιτιού αλλά θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ύπνος είναι πολύ πιο σημαντικός. Για αυτό αφήστε τις δουλειές στην άκρη και κοιμηθείτε όσο το μωρό κοιμάται.

Ξυπνήστε το γλυκά
Αν ένα μωρό πρέπει να ξυπνήσει, πρέπει να το ξυπνήσετε γλυκά και τρυφερά. Φροντίστε να μην κάνετε θόρυβο όταν κοιμάται καθώς ακόμη και το συρτάρι που θα κλείσει ή το θόρυβος από τη συσκευασία με τα μωρομάντηλα μπορεί να διαταράξει τον ύπνο τους και να τα τρομάξει.

Να ακούτε πρώτα
Μπορεί να θέλετε να τρέξετε στο δωμάτιο μόλις ακούσετε το πρώτο κλάμα του μωρού, αλλά οι ειδικοί προτείνουν να περιμένετε 2-3 λεπτά πριν το κάνετε. Αν χρησιμοποιείτε baby monitor ακόμη καλύτερα, καθώς θα ξέρετε πότε πραγματικά να τρέξετε στο δωμάτιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved