Με αυτή την απλή φράση μπορείς να δείξεις ότι αγαπάς ανιδιοτελώς τα παιδιά σου

Μια μαμά έγινε viral αναρτώντας τα λόγια που της είχε πει η δική της μητέρα όταν ήταν παιδί και συγκινηθήκαμε.

Μαργαρίτα Νικολάου
Με αυτή την απλή φράση μπορείς να δείξεις ότι αγαπάς ανιδιοτελώς τα παιδιά σου
Bigstock

Ως γονιός δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγαπάς με ανιδιοτέλεια τα παιδιά σου, αλλά τα παιδιά δεν το βλέπουν αυτό. Όπως όλοι μας, έτσι και αυτά χρειάζονται επιβεβαίωση, ειδικά όταν κάνουν κάτι λάθος.

Η Anjuli Paschall, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έκανε μια ανάρτηση που έγινε viral. Τι μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους; Μια φράση που της είχε πει η δική της μητέρα όταν ήταν παιδί και που θα «αλλάξει τη ζωή σου και τη ζωή των παιδιών σου». Αυτή η φράση είναι «Σε αγαπώ περισσότερο από...».

Στο reel που δημοσίευσε η μητέρα πέντε παιδιών εξηγεί πώς η μητέρα της χρησιμοποιεί ακόμη αυτή τη φράση μαζί της και έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί.

«Καθώς έπλενα τα πιάτα και τα στοίβαζα στο πλάι, 5 από τα 12 πιάτα έπεσαν το πάτωμα. Απογοητεύτηκα», είπε και συνέχισε, «Και η μαμά μου, σε μια στιγμή, χωρίς δισταγμό φώναξε από το άλλο δωμάτιο, "Σε αγαπώ περισσότερο από αυτά τα πιάτα"».

«Βλέπετε, μου το έλεγε αυτό σε όλη μου τη ζωή. Όταν ήμουν 5, 10, 15, 16, 25, 35, 40. Έλεγε και λέει, "Σε αγαπώ περισσότερο από...". Όταν έπαιρνα κακούς βαθμούς, "Σε αγαπώ περισσότερο".»

Αυτό, όπως θα την ακούσετε να λέει και εσείς στο βίντεό της, η μητέρα της συνήθιζε να το λέει είτε έκανε κάτι "κακό", είτε κάτι "καλό". «"Σε αγαπώ περισσότερο από το πόσο καλά τα πήγες". Τι κάνει εκείνη τη στιγμή; Χαρίζει απλόχερα ανιδιοτελή αγάπη!».

https://www.instagram.com/reel/C2QsjcyvzXU/

Η Anjuli εξήγησε πόσο σημαντική είναι αυτή η απλή φράση και πόσο σημαντικό είναι να την ακούνε τα παιδιά, ειδικά όταν κάνουν λάθη. «Περιμένουν ντροπή, περιμένουν φωνές, αλλά αντ΄αυτών λαμβάνουν ευγένεια και αγάπη και αυτό έχει κάνει τη διαφορά. Και πιστεύω, ειλικρινά ότι τα παιδιά θέλουν περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο να γνωρίζουν ότι τα αγαπάμε με ανιδιοτέλεια!».

Πώς χρησιμοποιεί την φράση αυτή με τα ίδια της τα παιδιά; «Χρησιμοποιώ αυτή τη φράση και έχει δυναμώσει τη σχέση μου με τα παιδιά μου. Εξασκηθείτε και εσείς. Σας υπόσχομαι ότι θα αλλάξετε ως μαμά και θα επηρεάσετε θετικά τις ζωές των παιδιών σας!».

«Σε αγαπώ περισσότερο από...»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved