Πέντε πράγματα που δεν είναι γνωστά για τα Χριστούγεννα και μπορείτε να πείτε στα παιδιά

Γνωρίζατε για παράδειγμα τι χρώμα είχε αρχικά η στολή του Άγιου Βασίλη;

Νίκη Παπανικολάου
Πέντε πράγματα που δεν είναι γνωστά για τα Χριστούγεννα και μπορείτε να πείτε στα παιδιά
Bigstock

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο αγαπημένες γιορτές του χρόνου σε όλο τον κόσμο για την οποία ανυπομονούν μικροί και μεγάλοι.

Πόσα πράγματα όμως γνωρίζετε για τα Χριστούγεννα πέρα από τη γέννηση του Χριστού, τους Μάγους με τα δώρα και τον Άγιο Βασίλη;

Ας δούμε τι ανακαλύψαμε στο funkidslive.com και μοιραστείτε τα με τα παιδιά σας.

Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται στις 25 Δεκεμβρίου κάθε χρόνο

Τα Χριστούγεννα, σε αντίθεση με το Πάσχα, γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 25 Δεκεμβρίου. Είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού ενώ η πρώτη καταγεγραμμένη ημερομηνία των Χριστουγέννων που γιορτάστηκε στις 25 Δεκεμβρίου ήταν το 336 μ.Χ.

agios-vasilis-kai-paidia.jpg

O Άγιος Βασίλης δεν φορούσε πάντα κόκκινα ρούχα

Το σήμα κατατεθέν του Άγιου Βασίλη είναι η λευκή γενειάδα και η κόκκινη στολή του. Γνωρίζατε όμως ότι πριν από χρόνια… φορούσε πράσινα ρούχα; Σύμφωνα με έναν από τους πολλούς μύθους που υπάρχουν, συνήθιζε να μοιράζει δώρα με τον ερχομό της άνοιξης και γι΄αυτό όσοι ήθελαν να τον απεικονίσουν τον έντυναν με πράσινο χρώμα.

Υπάρχουν 9 τάρανδοι συνολικά

Ο Άγιος Βασίλης έχει συνολικά εννέα ταράνδους που τον βοηθούν να παραδίδει τα δώρα έγκαιρα στα παιδιά όλου του κόσμου. Τα ονόματά τους είναι Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen και Rudolph. Τους αρέσουν πολύ τα καρότα, οπότε φροντίστε να αφήσετε μερικά έξω από το σπίτι γιατί θα χρειαστούν ενέργεια.

gramma-ston-agio-vasili-2.jpg

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων ήταν παράνομος από το 1647 έως το 1660

Μεταξύ 1647 και 1660 τα Χριστούγεννα απαγορεύτηκαν και μετατράπηκαν σε ημέρα νηστείας. Αυτό έγινε καθώς ο Όλιβερ Κρόμγουελ που ανέλαβε τα ηνία της Μεγάλης Βρετανίας κατά την περίοδο 1653-1658, ύστερα από την εκτέλεση του βασιλιά Καρόλου Α΄ της Αγγλίας, πίστευε ότι λόγου του θρησκευτικού χαρακτήρα της ημέρας δεν έπρεπε να διοργανώνονται εορταστικά γεύματα ή συναθροίσεις.

Η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα ήταν μια πηχτή σούπα

Κι όμως, η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα δεν ήταν πάντα γλυκό. Αρχικά φτιάχτηκε τον 14ο αιώνα και έμοιαζε περισσότερο με σούπα και ήταν γνωστή ως "Frumenty". Τα υλικά της ήταν βοδινό και πρόβειο κρέας, σταφίδες, δαμάσκηνα, κρασί και μπαχαρικά.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved