New Year's resolutions για όλη την οικογένεια

Οι στόχοι του 2023 για γονείς και παιδιά.

New Year's resolutions για όλη την οικογένεια
Bigstock

Ένα νέο ξεκίνημα συνοδεύεται πάντα από προσδοκίες, στόχους, όνειρα και είθισται στην αρχή του κάθε έτους να σκεφτόμαστε όλα αυτά που θα θέλαμε να ζήσουμε ή να αλλάξουμε τη νέα χρονιά.

Οι στόχοι για τη νέα χρονιά δεν είναι μόνο προσωπικοί. Μπορείτε να βάλετε στόχους ως οικογένεια οι οποία το 2023 θα σας φέρουν ακόμα πιο κοντά. Παρακάτω μερικές ιδέες.

Δημιουργήστε μία οικογενειακή παράδοση

Μπορείτε για παράδειγμα να βλέπετε μία ταινία κάθε Σάββατο βράδυ ή να φτιάχνετε όλοι μαζί πίτσα κάθε Κυριακή. Οι οικογενειακές παραδόσεις ενισχύουν το δέσιμο και το αίσθημα ασφάλειας στην οικογένεια. Βοηθούν επίσης τα παιδιά να αποκτήσουν όμορφες αναμνήσεις και είναι ευκαιρία να περάσετε ακόμα περισσότερο χρόνο όλοι μαζί.

vradino-geuma-oikogeneia.jpg

Περάστε χρόνο χωρίς ηλεκτρονικές συσκευές

Καθιερώστε για τουλάχιστον μία με δύο ώρες την ημέρα να περνάτε χρόνο και να κάνετε πράγματα που δε σχετίζονται με ηλεκτρονικές συσκευές όπως τηλεοράσεις, κινητά και τάμπλετ. Παίξτε επιτραπέζια, κάντε μία βόλτα, διαβάστε βιβλία.

Βελτιώστε τις διατροφικές σας συνήθειες

Οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών καθορίζουν τις διατροφικές συνήθειες που έχουν και ως ενήλικες. Είναι σημαντικό, λοιπόν, οι γονείς να αποτελούν και σε αυτό το κομμάτι σωστό πρότυπο για τα παιδιά. Τι να κάνετε; Πετάξτε τα σνακ από τα ντουλάπια, βάλτε στη διατροφή σας περισσότερα φρούτα και λαχανικά και στοχεύστε στα σπιτικά γεύματα.

Αθληθείτε οικογενειακώς

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Βάλτε μουσική στο σπίτι και χορέψτε για μισή με μία ώρα ή βγείτε για περπάτημα στην γειτονιά. Τα Σαββατοκύριακα μπορείτε να προγραμματίζετε εξορμήσεις σε κοντινά πάρκα, ποδηλατάδες και γενικά χρόνο στη φύση με σωματική δραστηριότητα.

Φροντίστε όλοι μαζί το σπίτι

Τα παιδιά από τη μικρή τους ακόμα ηλικία μπορούν να συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού. Βγάλτε ένα πρόγραμμα όπου όλοι μαζί θα καθαρίζετε και θα φροντίζετε το σπίτι και ενισχύστε το αίσθημα υπευθυνότητας και συνεργασίας στα παιδιά.

Με πληροφορίες από goodmorningamerica.com, familyeducation.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved