Καλοκαιρινές οικογενειακές παραδόσεις για να απολαύσετε το καλοκαίρι

Χαρούμενες οικογενειακές καλοκαιρινές παραδόσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε με τα παιδιά σας.

Καλοκαιρινές οικογενειακές παραδόσεις για να απολαύσετε το καλοκαίρι

Ευκαιρία να δημιουργήσετε όμορφες οικογενειακές αναμνήσεις. Δοκιμάστε αυτές τις εύκολες δραστηριότητες με τα παιδιά σας, αλλά μην ρίξετε το φταίξιμο σε εμάς αν δεν θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο τον Σεπτέμβρη.

Το καλοκαίρι ξεκινά με την υπόσχεση για μεγάλες, χαλαρές μέρες, λιγότερα μαγειρέματα και σαββατοκύριακα στην παραλία, το πάρκο ή κάποια πισίνα—αλλά πριν το καταλάβετε, η χαρά για το κλείσιμο των σχολείων εξασθενεί , η χορωδία του «βαριέμαι» ξεκινάει και πριν το καταλάβετε, η ώρα για τα σχολικά είδη θα σας «χτυπήσει την πόρτα». Πού πάνε αυτές οι καλοκαιρινές μέρες; Για να κάνετε αυτούς τους λίγους φευγαλέους μήνες ιδιαίτερα ξεχωριστούς, σκεφτείτε να ξεκινήσετε μία (ή περισσότερες!) από αυτές τις διασκεδαστικές οικογενειακές παραδόσεις που σας προτείνουμε παρακάτω.

kalokairines anamniseis me paidia 2

Διοργανώστε ένα δείπνο για να υποδεχτείτε τον Ιούλιο

Ξεχάστε το πρόγραμμα. Ξεχάστε το τι συνήθως κάνατε τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Γιορτάστε τον Ιούλιο, διοργανώνοντας ένα δείπνο για εσάς και την οικογένειά σας. Μάλιστα δώστε βραβεία. Το βραβείο του καλύτερου ψήστη, το βραβείο της καλύτερης γλυκατζούς, το βραβείο του "δεν βαρέθηκα ακόμη" και γενικότερα εμπνευστείτε τίτλους βραβείων που θα σηματοδοτούν την έναρξη του Ιουλίου και θα θυμίζουν σε όλους τι έκανε ο κάθε ένας από εσάς μέσα στη χρονιά που πέρασε.

Διαλέξτε προορισμό διακοπών

Διακοπές σημαίνει απόλαυση, χαλάρωση και ξεκούραση για όλους. Ανοίξτε τον χάρτη, βρείτε τα αγαπημένα σας σημεία προορισμού (εσείς και τα παιδιά σας) και σημειώστε αυτά που αρέσουν στον καθένα σας. Έπειτα αναζητήστε ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά ή αεροπορικά εισιτήρια και καταγράψτε το κόστος διαμονής και το κόστος μεταφοράς. Ό,τι είναι μέσα στο διαθέσιμο budget το κρατάτε. Μετά δεν έχετε παρά να διαλέξετε όλοι μαζί το μέρος που θα ταξιδέψετε.

Διοργανώστε τους δικούς σας οικογενειακούς ολυμπιακούς αγώνες

Κάθε καλοκαίρι τα παιχνίδια έχουν την τιμητική τους. Διοργανώστε μια μέρα με αθλήματα για εσάς, τους φίλους και την οικογένειά σας. Διαλέξτε σε ποια από αυτά θα αγωνιστείτε, κερδίστε μετάλλια και στο τέλος τελειώστε τη μέρα με ένα barbeque.

oikogeneia desimo kalokairi

Βγάλτε μια οικογενειακή φωτογραφία

Κάθε χρόνο, βγάλτε μια οικογενειακή φωτογραφία. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η καλύτερη περίοδος για να κάνετε κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Φωτογραφηθείτε όλοι μαζί φορώντας τα γυαλιά σας, τα καλοκαιρινά σας καπέλα ή τυλιγμένοι στις πετσέτες θαλάσσης σας. Αν πάλι θέλετε να βλέπετε τις διαφορές κάθε χρόνο, δεν έχετε παρά να φοράτε το ίδιο outfit και να φωτογραφίζεστε στο ίδιο φόντο. Θα καταλήξετε με μια σειρά από επετειακές φωτογραφίες, που θα μπορούν να δείξουν την αλλαγή σας αλλά και το ταξίδι σας ως οικογένεια.

Παίξτε μπουγέλο

Το μπουγέλο δεν είναι μόνο για τα παιδιά και τους φίλους τους είναι και για τους γονείς. Καθιερώστε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου ως το Σαββατοκύριακο με το οικογενειακό μπουγέλο. Γεμίστε μπουκάλια και μπαλόνια με νερό, φορέστε κάτι άνετο και παίξτε με τα παιδιά σας μέχρι να τελειώσουν τα αποθέματα από τις νερόμπομπες.

kalokairines anamniseis me paidia 1

Δείτε καλοκαιρινές ταινίες

Αφιερώστε κάποια βράδια σε οικογενειακές συνευρέσεις. Επιλέξτε ταινίες, φτιάξτε ποπ κορν και κάντε τη μια μέρα της εβδομάδας, Cinema day για όλους σας. Για να πάτε αυτή την ιδέα ένα βήμα πιο μακριά, φτιάξτε πρόγραμμα με ημέρες προβολής, ώρες, ποια ταινία θα δείτε και φυσικά τι θα περιλαμβάνει ο μπουφές σας. Ποπ κορν ή πατατάκια; Μπύρες για εσάς και χυμούς για τα παιδιά, hot dogs ή burgers;

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που μπορεί να σας εμπνεύσουν βοηθώντας σας να δημιουργήσετε τα δικά σας καλοκαιρινά έθιμα. Σίγουρα τα παιδιά σας, στο τέλος του καλοκαιριού δεν θα θέλουν να επιστρέψουν στο σχολείο και στην σχολική τους ρουτίνα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved