Πράγματα που θα σας φέρουν πιο κοντά με τα παιδιά σας στο τέλος της ημέρας

  • Λίγα λεπτά αρκούν για να έρθετε πιο κοντά ως οικογένεια στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας.
  • Απλές δραστηριότητες που θα ενισχύσουν το μεταξύ σας δέσιμο.
Πράγματα που θα σας φέρουν πιο κοντά με τα παιδιά σας στο τέλος της ημέρας

Οι ρυθμοί είναι έντονοι και τις περισσότερες ώρες της ημέρας, οι υποχρεώσεις, η δουλειά, οι εξωσχολικές δραστηριότητες, τα διαβάσματα μας κρατούν απασχολημένους -εμάς και τα παιδιά- όλη την ημέρα. Πώς λοιπόν μέσα σε αυτούς του έντονους ρυθμούς, θα βρείτε τον χρόνο να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας και να δεθείτε σαν οικογένεια;

Διάθεση να υπάρχει και λίγα λεπτά στην καθημερινή σας ρουτίνα αρκούν. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν;

Διαβάστε ένα βιβλίο όλοι μαζί

Το διάβασμα βιβλίων είναι μία δραστηριότητα ιδανική για τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Θα χαλαρώσει εσάς και το παιδί και επιπλέον είναι γνωστό ότι έχει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη του. Σύμφωνα με το healthline.com, όταν γονείς και παιδιά διαβάζουν μαζί, ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών, ενισχύεται το μεταξύ τους δέσιμο. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά αισθάνονται ασφάλεια.

Φτιάξτε μαζί το βραδινό γεύμα

Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική και πολύ ωφέλιμη δραστηριότητα για τα παιδιά. Μέσω αυτής εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, εξοικειώνονται με τρόφιμα και ανακαλύπτουν τη χαρά της δημιουργίας. Μίας και το βραδινό γεύμα όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές εδώ στο Mothersblog.gr είναι πολύ σημαντικό σε μία ισορροπημένη διατροφή, επιδιώξτε καθημερινά να το ετοιμάσετε μαζί με το παιδί σας. Κάθε εβδομάδα σας δείχνουμε τις προτάσεις μας για εύκολο και υγιεινό βραδινό γεύμα για να έχετε μπόλικες εναλλακτικές και να επιλέξετε αυτό που θέλετε με βάση την όρεξη και τα υλικά που έχετε σπίτι σας. Δείτε ιδέες εδώ.

Εξίσου ωφέλιμο είναι και το να κάτσετε σαν οικογένεια γύρω από το τραπέζι και να φάτε τουλάχιστον αυτό το γεύμα όλοι μαζί. Σύμφωνα με τους The New York Times, η ώρα του βραδινού είναι αυτοί που όλη η οικογένεια μπορεί να κάτσει γύρω από το ίδιο τραπέζι, να συζητήσει, να δεθεί.

suntages gia bradino

Κάντε αγκαλιές

Πάντα υπάρχει λίγος χρόνος για αγκαλιές, έστω και λίγα λεπτά πριν τον ύπνο. Σύμφωνα με το webmd.com, όταν η μαμά και το παιδί αγκαλιάζονται, ο εγκέφαλος παράγει ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης». Οι αγκαλιές μειώνουν το στρες, δένουν γονείς και παιδιά και προσφέρουν ηρεμία και ασφάλεια.

Αφιερώστε χρόνο στο παιδί σε μία δραστηριότητα που του αρέσει

Σύμφωνα με το Hand in Hand, αυτός ο ιδιαίτερος χρόνο είναι όταν γονέας και παιδί περνούν χρόνο μαζί και το παιδί επιλέγει τα δραστηριότητα που θα κάνουν. Μπορεί να είναι η ζωγραφική, μπορεί να είναι το διάβασμα ενός παραμυθιού. Σύμφωνα με έρευνες, τρία με εξήντα λεπτά αρκούν.

Ρωτήστε τα παιδιά για τη μέρα τους

Συζητήστε για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της μέρας σας, χωρίς κινητά, ανοιχτές τηλεοράσεις ή άλλες παρεμβολές. Συζητήστε ουσιαστικά και δώστε χρόνο στα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

Με πληροφορίες από moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved