Αγαπημένη μου μαμά, γιαγιά των παιδιών μου, να τι δεν σου λέω συχνά

Η Lana Hallowes, γράφει ένα γράμμα στη μητέρα της. Ένα γράμμα που ταυτιστήκαμε και που αφιερώνουμε και εμείς στη δική μας μαμά και γιαγιά των παιδιών μας.

Μία Μαμά
Αγαπημένη μου μαμά, γιαγιά των παιδιών μου, να τι δεν σου λέω συχνά

«Σε ευχαριστώ μαμά μου που κράτησες τα παιδιά και σήμερα.

Συγγνώμη αν βιαζόμουν και δεν μπορούσα να μείνω να κουβεντιάσουμε. Θεέ μου, πάντα βιάζομαι. Το ξέρεις αυτό!

Αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να σου πω. Πράγματα που αξίζεις να ακούσεις. Πράγματα που ίσως μια μέρα μετανιώσω αν δεν στα πω και αν δεν στα λέω συχνά.

Από τη στιγμή που ένας μικρός κάποιος με διακόπτει πάντα τη στιγμή που πάω να ανοίξω το στόμα μου, γι' αυτό αποφάσισα να σου γράψω αυτό το γράμμα απόψε.

Ελπίζω να το διαβάζεις κάθε φορά μετά το βιαστικό μου "Πρέπει να φύγω", για να γνωρίζεις πόσο ευγνώμων είμαι που σε έχω.

Σε αγαπώ

Μαμά, το λέω αυτό κάθε μέρα στα παιδιά μου, αλλά πόσο συχνά το λέω σε εσένα; Στη γυναίκα που έκανε τα πάντα για εμένα, και με έκανε τη μητέρα που είμαι σήμερα στη δική μου οικογένεια; Στη γυναίκα που με μεγάλωσε και συνεχίζει να με αγαπά με όλη της την καρδιά;

Δεν ξέρω γιατί δεν στο λέω τόσο συχνά όσο θα έπρεπε.

Ίσως επειδή είμαστε και οι δύο ενήλικες τώρα και μοιάζει ότι δεν χρειάζεται να ειπωθεί, μόνο και μόνο επειδή το ξέρουμε - αλλά είναι καλό να το ακούμε.

Γιατί αλήθεια σε αγαπώ, τόσο πολύ.

Είσαι και πάντα ήσουν η όμορφη μαμά μου. Δεν υπάρχει άλλη σαν εσένα. Και δεν υπάρχει κανένας που να έχει περισσότερη αξία στη ζωή μου.

Μαμά, σε αγαπώ.

giagia me eggonia

Συγγνώμη

Όπως το "Σ' αγαπώ", τόσο συχνά πρέπει να σου λέω και το συγγνώμη.

Εάν νιώθεις ποτέ ότι σε θεωρώ δεδομένη ή ότι δεν έχω αρκετό χρόνο για εσένα, ντρέπομαι να το ομολογήσω, αλλά ναι αυτό που νιώθεις κρύβει μια αλήθεια.

Είσαι η μαμά μου και είναι λάθος, αλλά το βλέπω τώρα που έχω τα δικά μου παιδιά. Οι μαμάδες για πάντα θα δίνουν και πάντα θα αγαπούν. Και μερικές φορές νιώθουμε απροσδόκητες και υποτιμημένες.

Οπότε ναι, υπάρχουν πολλές φορές που σου έχω πει σε ευχαριστώ. Όταν μου έδωσες περισσότερα απ' όσα έχω δώσει εγώ σε εσένα. Όταν με βοήθησες, ξανά και ξανά και ξανά. Αλλά δεν θα είναι πάντα έτσι.

Και επίσης ξέρω ότι με καταλαβαίνεις.

Καταλαβαίνεις την τρέλα μου και πώς μοιάζει η χαοτική ζωή μου με τα παιδιά.

Ό,τι και αν συμβαίνει όμως, το βάζεις στην άκρη και χαμογελάς. Αλλά μαμά, θέλω να ξέρεις ότι εκτιμώ όλα όσα έχεις κάνει και κάνεις για εμένα. Σε εκτιμώ. Περισσότερο απ' όσο πιστεύεις.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πώς θα κατάφερνα να είμαι η μαμά που είμαι αν δεν είχα εσένα στη ζωή μου. Να φυλάς τα νώτα μου και να μου κάνεις τις χάρες που θέλω.

Είσαι η καλύτερη!

Σε ευχαριστώ

Οπότε μαμά, σε ευχαριστώ που υπάρχεις. Που με αγαπάς όπως μόνο μια μαμά μπορεί να αγαπήσει και που δίνεις όλο σου τον εαυτό σε εμένα και τα εγγόνια σου.

Είμαστε όλοι τυχεροί που σε έχουμε.

Σε ευχαριστώ για τις μικρές μου αγάπες και ειδικά για τη ζεστασιά και τα χαμόγελα που τους χαρίζεις. Οι αναμνήσεις τους είναι γεμάτες από εσένα. Τα αγαπάς και τα γνωρίζεις και εκείνα νιώθουν ασφάλεια μέσα στα χέρια σου.

Είσαι μια υπέροχη, αστεία και μοναδική γιαγιά. Σε αγαπάνε με όλη την καρδούλα τους.

Και αυτά να ξέρεις είναι μόνο μερικά από όλα εκείνα τα πράγματα που δεν σου λέω συχνά.

Σε αγαπώ, συγγνώμη και σε ευχαριστώ!».

πηγή: babyology.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved