4 μαμαδίστικες αποφάσεις που πήρα για το 2019 και έχω ήδη καταπατήσει!

Υπήρχαν όρκοι που για σένανε δεν κράτησα

4 μαμαδίστικες αποφάσεις που πήρα για το 2019 και έχω ήδη καταπατήσει!

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι κι αν είσαι και μαμά πραγματικά αυτά τα resolutions για το νέο έτος σε γέμισαν ελπίδες. Κι εμένα να μην σου κρυφτώ! Και πήρα σημαντικές αποφάσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με μεγάλο πάθος και ενθουσιασμό.

Και να’ μαι εδώ 12 μέρες μετά που έχω καταπατήσει τους όρκους που έδωσα!

1. Θα ξενυχτήσω το βράδυ της Παραμονής όπως έκανα πριν αποκτήσω παιδιά:

Σχεδίαζα με μεγάλο κόπο και τρόπο το ρεβεγιόν, μαγείρεψα ένα μενού που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι μάγειρες, βρήκα και γιορτινό κοκτέιλ για να περάσουμε το βράδυ με φίλους και ένιωσα έτοιμη για την επιστροφή στα ξενύχτια.
Fast forward στο πρώτο βράδυ του 2019, μετά από 10ωρη μαγειρική, δύο παιδιά με ενέργεια στο φουλ, τους φίλους που δεν άντεξαν και έφυγαν λίγο μετά το κοπή τη πίτα για να κοιμίσουν τα παιδιά, με ένα κοκτέιλ που έκανε τη νύστα μεγαλύτερη και τους άμοιρους γονείς να μαζεύουν το βομβαρδισμένο από πιάτα και παιχνίδια σπίτι. Αντίο ξενύχτι, τα λέμε το 2020.

Με έσωσε: πως η Πρωτοχρονιά του 2016 με βρήκε να βάζω ξυπνητήρι στις 12 με ένα νεογέννητο και ένα νήπιο 2 ετών άρρωστα στο σπίτι, να λέμε καλή χρονιά και να ξανακοιμόμαστε! Η σύγκριση με τη φετινή παραμονή, είναι σαφώς υπέρ μου!

2. Τα παιδιά θα κοιμούνται αυστηρά στο κρεβάτι τους μόνα τους!

Σου γράφω και η Σοφία είναι καλά βολεμένη δίπλα μου, στη μέση του διπλού κρεβατιού ενώ περνάει ίωση και φυσικά η καρδιά της μάνας δεν άντεξε να αφήσει το παιδί μόνο στο άλλο δωμάτιο. Στοιχηματίζω πως σε μισή ώρα (3 το ξημέρωμα) η έτερη Νάγια θα φωνάξει κάποιον στο κρεβάτι της, γιατί guess what, περνάει κι αυτή την ίωσή της!

Με έσωσε: ότι το κρεβάτι είναι μεγάλο και η σκέψη πως σε λίγα χρόνια θα θέλω εγώ να μοιράζομαι το κρεβάτι μαζί τους κι εκείνες μάλλον θα με διώχνουν!

3. Θα (τους) θυμώνω λιγότερο!

Να σου εξομολογηθώ πως εδώ κάνω μεγάλη προσπάθεια αλλά έχουν έρθει στιγμές που τα νεύρα, οι σκανταλιές τους και η κούρασή μου ξεπερνούν τα resolutions. Αλλά η αλήθεια είναι πως παλεύω να θυμώνω αλλά να ξεσπώ σε μένα ή να μην ξεσπώ σε κανένα και να μετράω αργά και βασανιστικά μέχρι το 10 #namaste! Στις 12 αυτές μέρες φυσικά και έχει φύγει μια φωνούλα παραπάνω αλλά εδώ θα υποσχεθώ και πάλι στον εαυτό μου πως θα είμαι ζεν, ακόμα κι όταν γκρεμίζουν το σπίτι!

Με έσωσε: ότι η βασιλόπιτα με έξτρα σοκολάτα μπορεί να καλμάρει τα νεύρα όλου του κόσμου.

4. Θα κάνω περισσότερα πράγματα για μένα:

Εγγραφή στο γυμναστήριο: check/ Παρουσίες : Μηδέν
Απόφαση για να φτάσουμε στα κιλά πριν τις εγκυμοσύνες: Check/ Kιλά Μείον: μηδέν
Περισσότερος ύπνος: Check /Οκτώ ώρες σερί ύπνου: Όνειρο θερινής νυκτός

Με έσωσε: Ότι κοιμήθηκα τα Χριστούγεννα μέχρι τις 10 το πρωί ενώ η γλυκιά μαμά μου έφτιαχνε κουλουράκια με τα κορίτσια. Κι αν αυτό δεν σου μοιάζει με απίθανο κατόρθωμα, δεν έχεις μικρά παιδιά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved