Έχεις κόρες; Έχεις ακούσει σίγουρα αυτές τις 4 ατάκες!

Κοριτσομάνα και τα έχω ακούσει όλα! 

Έχεις κόρες; Έχεις ακούσει σίγουρα αυτές τις 4 ατάκες!

Με την ανακοίνωση της πρώτης μου εγκυμοσύνης και του φύλου του μωρού που περιμένω, κατάλαβα πως το να εγκυμονείς κόρη στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει σχόλια όπως «της καλομάνας το παιδί, το πρώτο είναι κορίτσι»!

Την ίδια περίοδο εγκυμονούσε κόρη μαζί μου και η Mila Kunis και η Scarlett Johansson και η Rachel Bilson ενώ η Blake Lively μόλις είχε αποκτήσει τις δύο κόρες της. Όπως καταλαβαίνεις το κλίμα ήταν πανηγυρικό, κάτι που δεν συνέβη στην ανακοίνωση της δεύτερης εγκυμοσύνης και της αποκάλυψης πως το μωρό μας ήταν κοριτσάκι, γιατί της καλομάνας το δεύτεςρο παιδί μάλλον πρέπει να είναι αγόρι...

Έχοντας δύο χρόνια στη ζωή μου την δεύτερη κόρη μου, με σιγουριά μπορώ να σου αναφέρω κάποιες ατάκες που μπορεί να ακούσεις κι εσύ στην καριέρα σου ως κοριτσομάνα, στην χώρα αυτή που το φύλο του μωρού έχει παραπάνω σημασία από το αν το παιδί είναι υγιές!

Ατάκα 1: Δεν πειράζει! Δεν πειράζει! Δεν πειράζει!

Αν κέρδιζα ένα ευρώ από κάθε «δεν πειράζει» που άκουσα στη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου, θα είχα κάνει γερό κομπόδεμα για να πάω ταξίδι με τις κόρες στην Disneyland για ένα μήνα! Πώς μπορεί να πειράζει να κυοφορείς ένα γερό μωρό, τη στιγμή που άνθρωποι γύρω μας προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί, πραγματικά δεν μπορώ να το χωνέψω. Σε όλα αυτά τα δεν πειράζει, απαντούσα πάντα με χαμόγελο: «Γιατί να πειράξει»;



via GIPHY

Ατάκα 2: Πάλι κορίτσι;

Φίλος του πατέρα των κοριτσιών, σε μια κρίση εξυπνάδας κι ενώ βρισκόμουν μπροστά του, αναφώνησε φανερά εκνευρισμένος με τα νέα του φύλου της εγκυμοσύνης μου το επικό «πάλι κορίτσι»! Όπως λέμε πάλι μπάμιες, πάλι φασολάκια, πάλι αρακά. Εκτός από την αγαρμποσύνη, θα ήθελα μια μέρα να μιλήσουμε για το πώς έχουν μεγαλώσει αγόρια 30+ ετών σήμερα που τολμούν να την πουν σε μια εγκυμονούσα.

Ατάκα 3: Α εγώ δεν έχω πρόβλημα με τα κορίτσια αλλά ήθελα να κάνω πρώτα οπωσδήποτε αγόρι

Αν νομίζεις πως η φράση ήρθε από κάποιο κορίτσι σε απομονωμένο χωριό της επαρχίας, κάνεις λάθος. Την ατάκα ξεστόμισε μορφωμένη κοπέλα με πτυχία γιατί το να είναι γερό το πρώτο και το δεύτερο και όσα παιδιά κάνεις, δεν παίζει ρόλο! Σημασία έχει η ποικιλία και οι μπλε κορδέλες στο μαιευτήριο. Φυσικά ο καθένας έχει τα θέλω του, οπότε στην εν λόγω ατάκα απαντάς, περι όρέξεως, σχόλιο ουδέν.

Ατάκα 4: Πότε θα βάλεις μπρος για τον γιο!

Προφανέστατα κάπου στην Ελλάδα έρχονται μωρά φύλου αρσενικού κατά παραγγελία, πας στο ζαχαροπλαστείο και ζητάς να στο ετοιμάσουν ή καλείς τον πελαργό και λες, ότι αυτή τη φορά επιθυμείς μπλε μπαλόνια στο δωμάτιο του μαιευτηρίου. Κάπου στην Ελλάδα επίσης, τα δύο παιδιά που κάνεις, δεν είναι αρκετά γιατί σαφέστατα όλοι έχουμε τρία και τέσσερα και κανέα πρόβλημα υπογεννητικότητας. Τέτοιο bulling ομολογώ πως είχα να δεχτώ από τότε που στο σχολείο με αποκαλούσαν φακιδομύτα και επειδή έχω φίλες που έχουν αποκτήσει μόνο γιους, δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να τις ρωτά πότε με το καλό θα βάλουν μπρος για την κόρη.

Και εμπάσει περιπτώση όταν ρωτάτε τα ζευγάρια πότε θα βάλουν μπρος για το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο το χιλιοστό παιδί, απλά να μην ρωτάτε!



via GIPHY

ΥΓ: Σοφάκι μου, χρόνια σου πολλά, κι ας μου βγάζεις το λάδι, κι ας κάνεις όσα 10 αγόρια μαζί δεν μπορούν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved