«Καλή μου μάνα, έχασες τον γιο σου και αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να γράψω για εσένα»

Ένα γράμμα για όλες εκείνες τις μάνες που έχασαν το παιδί τους!

Μαργαρίτα Νικολάου
«Καλή μου μάνα, έχασες τον γιο σου και αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να γράψω για εσένα»

«Καλή μου μανα, λυπάμαι πολύ που βρέθηκες σε αυτή τη θέση.

Ξέρω ότι αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης σου. Ξέρω πως αυτό δεν το είχες σκεφτεί ποτέ ότι θα συνέβαινε σε εσένα. Καμιά μάνα δεν το σκέφτεται γιατί πολύ απλά δεν το περιμένει. Ξέρω ότι έχασες τη γη κάτω από τα πόδια σου, πονάς, υποφέρεις, δεν ξέρεις πώς να εκφράσεις όλη αυτή την έκρηξη που νιώθεις. Ξέρω ότι θα έκανες τα πάντα για να αλλάξει αυτή η κατάσταση και για να δεις ξανά το μικρο σου αγόρι να σου χαμογελά και να σε αγκαλιάζει.

Ξέρω ότι η καρδιά σου ράγισε. Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω. Μακάρι να μπορούσα να πάρω τον πόνο σου. Μακάρι να μπορούσα να φέρω το αγόρι σου πίσω στην αγκαλιά σου. Να τον βλέπεις να μεγαλώνει, να δημιουργεί τη δική του οικογένεια και να επιτυγχάνει τους στόχους και τα όνειρα που είχε.

Ξέρω ότι εύχεσαι να ήσουν κοντά του, δίπλα του. Ίσως αν ήσουν δίπλα του να μην είχε συμβεί όλο αυτό. Ξέρω ότι θα σου λείψει. Ήταν η χαρά της ζωής. Ξέρω ότι εύχεσαι να μπορούσες να τον μυρίσεις για μια ακόμη φορά, να δεις το πρόσωπό του για ακόμη μια φορά, να φιλήσεις το μάγουλό του για μια ακόμη φορά και να παγώσεις το χρόνο εκεί για πάντα.

Θεέ μου, γιατί να έχει συμβεί όλο αυτό...

Είσαι μια υπέροχη μαμά. Πάντα ήσουν. Και πάντα θυμάμαι πως ήσουν γενναία και δυνατή. Αυτό να κάνεις και τώρα, αυτή τη δύσκολη στιγμή. Κάνε τον πόνο δύναμη να σταθείς στα πόδια σου.

Ξέρω είναι δύσκολο. Υπάρχει πόνος. Μεγάλος πόνος. Επώδυνος, δύσκολος, βαρύς. Λυπάμαι πολύ που βρέθηκες σε αυτή τη θέση. Αλλά να ξέρεις ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που θα σε στηρίξουν.

Να θυμάσαι, όπου υπάρχει πόνος υπάρχει ακόμη περισσότερη αγάπη!

Κουράγιο και δύναμη αυτές τις δύσκολες ώρες. Στάσου βράχος δίπλα στον άλλο γιο σου και τον άνδρα σου. Μη λυγίσεις. Βάστα γερά. Πάντα βαστούσες. Κράτα τον πάντα μέσα στην καρδιά σου και χαμογέλα.

Αυτό θα ήθελε και ο γιος σου να κάνεις... εξάλλου ήσουν η ηρωίδα του!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved