4 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα με την αϋπνία τον πρώτο καιρό με το μωρό

Δοκιμασμένα μυστικά!

4 τρόποι για να τα βγάλεις πέρα με την αϋπνία τον πρώτο καιρό με το μωρό

Το λεγόμενο τέταρτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ή οι 100 ημέρες ομίχλης ή η ζωή σου το διάστημα που δεν μπορείς να κοιμηθείς όπως και όποτε θες! Το ξεκίνημα της μητρότητας θα σε βρει άυπνη και η αλήθεια είναι πως θα σκεφτείς με συγκατάβαση όλες εκείνες τις νέες μαμάδες που με στοργή σου έλεγαν «κοιμήσου τώρα που μπορείς».

Αν το μωρό σου είναι από τα ελάχιστα σε αυτόν τον κόσμο που κοιμούνται σαν πουλάκια από το βράδυ ως το επόμενο ξημέρωμα τον πρώτο καιρό της ζωής τους, «συγχαρητήρια» μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο άρθρο (σε ζηλεύουμε πολύ και πρέπει να το γνωρίζεις).

Αν πάλι αναρωτιέσαι γιατί οι άνθρωποι λένε με χαρά «κοιμήθηκα σαν μωράκι χθες», συγχαρητήρια, έλα στην παρέα μας.

Έχοντας περάσει βράδια και βράδια αξημέρωτα παρέα με τις κόρες μου, ειδικά τους πρώτες μήνες ζωής τους, μπορώ με σιγουριά πια, 2 και 4 χρόνια μετά να σου πω ότι ΘΑ ΞΑΝΑΚΟΙΜΗΘΕΙΣ! Είναι πιθανό αυτή τη στιγμή που διαβάζεις τις αράδες τούτες να μην με πιστεύεις, αλλά θα γίνει κι αυτό.

Και ιδού 4 κόλπα για να τα βγάλεις πέρα με την αυπνία της μικρομάνας.

Κοιμήσου όταν κοιμάται και το μωρό:
Και δεν εννοώ κάθε φορά που θα κοιμηθεί το μωρό, γιατί σύντομα θα καταλάβεις πως το μωρό έχει το δικό του- άστατο- πρόγραμμα αλλά κάποιες στιγμές μέσα τη μέρα δεν θα κοιμηθεί μισή ώρα ή τρία τέταρτα αλλά θα κλείσει ένα δίωρο ή τρίωρο. Εκεί, θα κοιμηθείς κι εσύ! Δεν θέλω «μα», δεν θέλω «μου». Θα πέσεις στο κρεβάτι και θα ξεκουραστείς είτε κοιμηθείς, είτε όχι!

Στα άλλα, τα τέταρτα ή μισάωρα ύπνου του μωρού, μπορείς απλά να κάνεις πράγματα για σένα: μπάνιο, λούσιμο, νύχια, να δεις τηλεόραση, να διαβάσεις βιβλία ή περιοδικά, να απολαύσεις ανενόχλητη έναν καφέ, να ρεμβάσεις σερφάροντας στο Instagram. Ό,τι σε ευχαριστεί.

Μην έχεις μεγάλες προσδοκίες:
Συγκεκριμένα, μην έχεις καθόλου προσδοκίες! Γενικά, προσπάθησε να μην σκέφτεσαι τον ύπνο, το μαξιλάρι, τον ύπνο που έκανες πριν να μείνεις έγκυος, τις ώρες που έχεις κοιμηθεί, τις ώρες ύπνου που έχεις χάσει. Είναι προτιμότερο να περνάς την κάθε μέρα χωρίς πλάνο και με την πιθανότητα να μείνεις άυπνη για να νιώσεις γλυκά ευχαριστημένη τη στιγμή που θα κοιμηθείς 4 ώρες σερί ανενόχλητη και χωρίς να το περιμένεις.

Ζήτα βοήθεια:
Η βοήθεια δεν είναι ντροπή, ειδικά αν νιώθεις πως είσαι τόσο άυπνη και κουρασμένη για να φροντίσεις σωστά και με ασφάλεια το μωρό σου. Είναι προτιμότερο να βάλεις τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού, τη μαμά σου, την πεθερά σου, την αδερφή σου ή όποιον το θέλει στο παιχνίδι και να ξεκουραστείς δύο ώρες, παρά να αποκοιμηθείς με το νεογέννητο αγκαλιά.

Τέλος, διασκέδασε την αυπνία σου:
Τι μπορείς να κάνεις για να περάσουν οι μικρές ώρες της νύχτας πιο ευχάριστα; Άκου μουσική, κάνε μάσκα ή βάλε patches για να κρύψεις τους μαύρους κύκλους, βρες τρόπους να διασκεδάζεις και το μωρό καθώς διασκεδάζεις εσύ, γενικά γλέντα την αυπνία σου και μην κλαις τη μοίρα σου.

Και είπαμε, θυμήσου:
the nights are so very long. But the years, are so very short



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved