Δέκα πράγματα που θα ευχόμουν να είχα κάνει ως μαμά, όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά

Μην αφήνεις για αύριο, κάτι που μπορείς να κάνεις σήμερα με τα παιδιά σου

Μία Μαμά
Δέκα πράγματα που θα ευχόμουν να είχα κάνει ως μαμά, όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά

Μία μαμά κάνει τον απολογισμό της και εξηγεί παρακάτω ποια είναι αυτά τα πράγματα, που θα ευχόταν να είχε κάνει για εκείνη και τα παιδιά της, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

« Θα με συνέκρινα λιγότερο

Τα πρώτα χρόνια της μητρότητας συνέχεια συνέκρινα τον εαυτό μου με άλλες μαμάδες. Είχα μπει σε έναν φαύλο κύκλο, που μόνο άγχος και απογοήτευση μου έδινε, αφού πάντα ένιωθα ότι δεν ήμουν αρκετά καλή μαμά. Μετά από 9 χρόνια μητρότητας, με σιγουριά σας λέω, να μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μαμάδες. Η καθεμιά ξέρει τι είναι καλύτερο για εκείνη και το παιδί της.

Θα διάβαζα στο παιδί μου περισσότερα παραμύθια

Πόσες και πόσες φορές έλεγα στο παιδί μου ότι θα του διαβάζω αύριο το βράδυ βιβλίο. Και ερχόταν το επόμενο βράδυ και πάλι του έδινα την ίδια υπόσχεση, που δεν τηρούσα. Γι’ αυτό διαβάστε στο παιδί σας παραμύθια. Δεν υπάρχει ωραιότερη στιγμή να μοιραστείς με το παιδί σου, πριν πέσει για ύπνο.

mama kai paidia 1

Θα πρόσεχα περισσότερο τον εαυτό μου

Ειδικά, τον πρώτο καιρό της μητρότητας και μέχρι να βρω τα πατήματά μου, είχα παραμελήσει τον εαυτό μου. Είχα αφήσει εμένα, πίσω. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα με πρόσεχα περισσότερο. Η μητρότητα και η φροντίδα του εαυτού μας, μπορούν να συνδυαστούν άψογα.

Θα άφηνα τα πιάτα άπλυτα

Και να μείνουν άπλυτα τα πιάτα και μία και δύο και τρεις φορές, δεν χάθηκε ο κόσμος. Μπορεί να είσαι κουρασμένη, μπορεί να βαριέσαι, μπορεί να μην προλαβαίνεις. Δεν θα γίνει και κάτι αν δε λάμπει πάντα, ο νεροχύτης.

Θα περνούσα περισσότερο χρόνο μόνο με τα παιδιά μου

Η μεγαλύτερη κόρη μου είναι στο πανεπιστήμιο και πολλές φορές πηγαίνουμε οι δυο μας, βόλτες, περνάμε χρόνο μαζί. Και αυτό το μαζί, μία βόλτα οι δύο μας, θα ήθελα να ήταν περισσότερο και όταν ήταν παιδί. Να πηγαίναμε περισσότερες φορές, οι δυο μας βόλτες.

mama kai paidia 1

Θα προσπαθούσα να περνάω λιγότερο χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή

Ναι, είναι η δουλειά μου, αφού είμαι blogger και συγγραφέας και περνούσα και συνεχίζω να περνάω πολύ χρόνο μπροστά από τον υπολογιστή. Και όταν τα παιδιά μου, ήταν μικρά ήμουν πολλές ώρες στον υπολογιστή κι εκείνα στο άλλο δωμάτιο. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα ρύθμιζα καλύτερα τις ώρες ή θα άφηνα κάτι στην άκρη για να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στα παιδιά ή να μη νιώθουν παραμελημένα.

Θα είχα περισσότερες επαφές με άλλες μαμάδες

Ναι, όσο μεγαλώνεις, κάνεις και πιο δύσκολα φιλίες. Κι εγώ είχα τις δικές μου φίλες μακριά. Η δουλειά που με απορρόφησε, ο κλειστός μου χαρακτήρας και το πείσμα μου ότι δε θέλω νέες φίλες στη ζωή μου, είχαν ως αποτέλεσμα να μην κάνω παρέα με τις μαμάδες των συμμαθητών των παιδιών μου. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα ήμουν πιο ανοικτή, θα είχα περισσότερες επαφές με τις μαμάδες και τα παιδιά μου, θα είχαν περισσότερους φίλους από το σχολείο τους.

Θα τους φώναζα λιγότερο

Αχ, αυτές οι φωνές. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα είχα περισσότερη υπομονή, θα ήμουν περισσότερο ψύχραιμη και θα τους φώναζα λιγότερο.

Θα ανησυχούσα λιγότερο

Ειλικρινά, ανησυχούσα για τα πάντα. Σε σημείο, που αρρώσταινα η ίδια. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα ήμουν πιο χαλαρή. Ο φόβος δεν βοηθάει ποτέ και πουθενά.

Θα ζούσα την κάθε στιγμή

Η ζωή είναι μικρή. Η μητρότητα είναι το ωραιότερο ταξίδι. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα ζούσα το κάθε λεπτό της ζωής μου ως μαμά. Θα έβγαινα περισσότερο έξω, θα έκλεινα περισσότερες φορές τον υπολογιστή και θα πήγαινα βόλτες με τα παιδιά μου. Αν διαβάζετε αυτές τις σειρές και τα παιδιά σας, σας ζητήσουν να πάτε μία βόλτα στο πάρκο, αφήστε τα πάντα στην άκρη και πηγαίνετε. Μην αφήνετε για αύριο, κάτι που μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά σας!

Rachel»

Πηγή: findingjoy.net

Διαβάστε επίσης

Η μαμά χρειάζεται ένα διάλειμμα… Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε;

Κοιμήσου εσύ… εγώ θα σου ψιθυρίζω πως…

«Θέλω να είμαι φίλη με τα παιδιά μου... Θέλω;»

Final promo box 01 1
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved