«Ντροπή σου, δε σε μεγάλωσα έτσι». Μία 70χρονη μητέρα είναι το μήνυμα για το δημόσιο θηλασμό

Εβδομάδα μητρικού θηλασμού και σήμερα Κυριακή, από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, οι θηλάζουσες μανούλες, και όχι μόνο, στέλνουν το δικό τους ισχυρό μήνυμα.

Μία Μαμά
«Ντροπή σου, δε σε μεγάλωσα έτσι». Μία 70χρονη μητέρα είναι το μήνυμα για το δημόσιο θηλασμό

Ωστόσο, μία πραγματική ιστορία, με πρωταγωνίστρια μία 70χρονη μητέρα, είναι, επίσης, ένα ηχηρό μήνυμα για το δημόσιο θηλασμό. Μία μαμά ανέβασε σε ένα γκρουπ για το μητρικό θηλασμό, στο Facebook, μία απίστευτο περιστατικό που της συνέβη, όταν αποφάσισε να θηλάσει το μωρό της, δίπλα από μία πισίνα. Ένας 40χρονος άνδρας, όταν την είδε, την πλησίασε και αφού τη ρώτησε, αν όντως θηλάζει το μωρό της – ήταν καλυμμένη με μία πετσέτα – της είπε ότι είναι πολύ άσχημο αυτό που κάνει. Και, τότε, εμφανίστηκε η μητέρα του 40χρονου Kevin, και η αντίδρασή της, είναι μοναδικά συγκινητική.

Διαβάστε, τι συνέβη, όπως τα εξιστόρησε η μητέρα στο γκρουπ.

«Είμαστε στην πισίνα και θηλάζω το γιο μου. Είμαι σκεπασμένη με μία πετσέτα, οπότε δεν αποσπάται η προσοχή του. Κι ενώ το μωρό προσπαθεί να βγει από την πετσέτα, ένας 40χρονος άνδρας με πλησιάζει και μου λέει: - Συγγνώμη, θηλάζετε το μωρό σας; Εγώ του απάντησα καταφατικά. Και αφού με κοίταξε με ένα πολύ σοβαρό ύφος, μού είπε σε έντονο τόνο: - Δε νομίζω ότι θα πρέπει να το κάνετε ΕΔΩ.
Θεέ μου. Ήμουν έτοιμη να σηκωθώ πάνω και να του ρίξω μια γροθιά στο πρόσωπο. Αλλά, η μητέρα του, μία 70χρονη γυναίκα, μικροκαμωμένη και αδύνατη, στεκόταν ακριβώς πίσω του και ήταν έξαλλη… Μαζί του! «Τι είπες σε αυτήν τη μητέρα, Kevin;» τον ρώτησε, πραγματικά έξαλλη. Εκείνος, επανέλαβε, και τότε ήρθε η έκρηξη της ηλικιωμένης μητέρας του.
- Τι στο καλό είπες, Kevin; Δεν είχα ιδέα, ότι σε μεγάλωσα έτσι. Δεν πρόκειται να σου μιλήσω, μέχρι να της ζητήσεις συγγνώμη. Σε θήλασα, μέχρι που έφτασες 18 μηνών. Και τότε, εκείνος της είπε ότι δεν είχε ιδέα ότι τον είχε θηλάσει και μάλιστα για τόσο μεγάλο διάστημα. – Μα, δεν μου το είπες ποτέ αυτό, μητέρα, της ψέλλισε. Και τότε, ήρθε η επόμενη έκρηξη από την 70χρονη γυναίκα. – Δεν υπάρχει λόγος να συζητήσουμε κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, όπως ο θηλασμός, του είπε.
Ο Kevin ζήτησε συγγνώμη και απολογήθηκε για τα όσα είπε στη νεαρή μητέρα. Πέρασαν 15 λεπτά και η 70χρονη γυναίκα ακόμη δε μίλησε στο γιο της. Ναι, τώρα τον λυπάμαι».

Γι’ αυτό, λοιπόν, όσοι ετοιμάζονται να επικρίνουν μία μητέρα, που θηλάζει δημόσια το μωρό της, ας σκεφτούν πρώτα, μήπως χρόνια πριν, έκανε το ίδιο η δική τους για εκείνους!

Διαβάστε επίσης

Τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού στη μητέρα και το παιδί

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού: 30 τροφές που βοηθούν στην παραγωγή γάλακτος

Υπέροχες φωτογραφίες δημόσιου θηλασμού που σπάνε τα ταμπού (pics)

Μια blogger εξομολογείται: Έβλεπα την αδελφή μου να θηλάζει και της έλεγα «Παναγία μου, καλύψου!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved