«Όσα θέλω να πω στα παιδιά μου αλλά δεν το έχω κάνει γιατί είμαι μαμά»

Η Krechelle Carter, μια 27χρονη μητέρα έξι παιδιών, ηλικίας κάτω των έξι ετών, μοιράστηκε στο blog της Eight at Home ένα ειλικρινές γράμμα με αποδέκτες τα παιδιά της.

«Όσα θέλω να πω στα παιδιά μου αλλά δεν το έχω κάνει γιατί είμαι μαμά»

Η νεαρή μητέρα, με απίστευτη ειλικρίνεια γράφει για όλα όσα την ενοχλούν καθημερινά αλλά εξακολουθεί να τα κάνει, γιατί απλά είναι η μαμά τους.

«Αγαπητά παιδιά,

Παρακαλώ σταματείστε να μιλάτε. Η φωνή σας με ενοχλεί και απ' ότι φαίνεται δεν μπορώ να σας ικανοποιήσω με τίποτα.
Είστε σαν μικροί θυμωμένοι δικτάτορες που συνεχώς πρέπει να ασχολούμαι μαζί σας για το παραμικρό. Προσπαθώ σκληρά αλλά το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι πότε θα σας ετοιμάσω το επόμενο γάλα με σοκολάτα.

Περνάω ώρες βουρτσίζοντας τα μαλλιά σας, καθαρίζοντας το δωμάτιό σας και χάνοντας στη Monopoly, παρότι είμαι το αφεντικό! Ξέρω ότι σας αρέσει τρελά να κερδίζετε στη Monopoly, στην ουσία εγώ σας αφήνω να κερδίζετε. Και εσείς το μόνο που ζητάτε συνεχώς είναι να πάτε στους παππούδες σας. Ολη την ώρα.
Όχι, δεν θέλω να βγάζω την κόρα από σάντουιτς που σας φτιάχνω. Πρέπει να φάτε το τυρί και τη σαλάτα που σας έχω ετοιμάσει. Με ακούτε; Πρέπει να φάτε και τη σαλάτα. Και όχι, δεν θα μπω στη διαδικασία να μοιράσω τη σαλάτα και το τυρί στον καθένα σας. Δεν με νοιάζει αν κάποιος από εσάς μισεί τη ντομάτα ή το μαρούλι. Απλά θα τα φάτε.

Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο βαρετό (για να μη πω κάτι άλλο), από το να διαβάζω για πολλοστή φορά το ίδιο παραμύθι. Τα παραμύθια λένε πράγματα που δεν ισχύουν. Την αληθινή αγάπη δύσκολα τη βρίσκεις και ο γάμος για να στεριώσει θέλει πολύ δουλειά.
Η αλήθεια είναι ότι μοσχομυρίζετε όχι όμως πάντα. Ειδικά όταν έχετε φάει πικάντικα φαγητά και δεν προλαβαίνετε να τρέξετε στην τουαλέτα ή όταν αρνείστε να κάνετε μπάνιο, λέγοντας ότι κάνατε πριν από μέρες...

Ξέρω ότι σου αρέσει η λέξη μαμά. Μου άρεσε και μένα. Αλλά τώρα μου αρέσει η λέξη μπαμπάς, πες την μαζί μου, «Μπαμπάς».
Ίσως είναι ακόμα ποιο εύκολο αν τη λέω συνέχεια. Πάντως το ομολογώ, μου αρέσει τόσο πολύ να είμαι μαμά. Μου αρέσει ακόμα περισσότερο αν τα παιδιά φωνάζουν μπαμπά στις 3 π.μ!

Και ξέρετε τι άλλο; Σταματήστε να πηδάτε στον καναπέ όταν μόλις έχω καθίσει να πιω τον καφέ μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένετε να το κάνετε. Ή γιατί τα μισά μου ρούχα καλύπτονται από λεκέδες καφέ. Είναι απλώς γελοίο. Θέλω μόνο να πιω με την ησυχία μου έναν καφέ και όχι στις 4:45 π.μ. και προφανώς χωρίς να πέσει στα ρούχα μου.

Πολλοί λένε ότι πρέπει να εκτιμούμε όσα έχουμε και να μην είμαστε αχάριστοι. Δεν είμαι αχάριστη. Απλά εύχομαι να μπορούσα να κάνω ένα ντους για σαράντα πέντε λεπτά, όσα χρειάζομαι για να καλύψω το χρόνο αυτών των 7 ετών.
Κλείνοντας, θα ήθελα απλά να σας πω πόσο εκτιμώ που μου ρουφάτε το μεδούλι της ζωής μου.

Όμως έτσι έχουν τα πράγματα και ειλικρινά δεν φαίνεται να έχω άλλη επιλογή.

Γιατί εσείς είστε ο κόσμος μου.»

Διαβάστε επίσης

«Για τα παιδιά μου»: Το γράμμα μιας μαμάς στη 12χρονη κόρη της Ελένη και τον 3 ετών γιο της Λουκά
Ένα γράμμα στην έφηβη κόρη μου: «Είσαι όμορφη και έξυπνη ακόμη και αν δεν το πιστεύεις»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved