Ανέλαβε να φροντίσει ένα άρρωστο μωρό καθώς η μητέρα του αδιαφορούσε για τη ζωή του. Δείτε την εξέλιξή του

Το μωράκι δεν προέρχεται από την Αιθιοπία. Είναι από την Αϊτή και πάσχει από σπάνια πάθηση που προκαλεί συσσώρευση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού στον εγκέφαλο.

Μία Μαμά
Ανέλαβε να φροντίσει ένα άρρωστο μωρό καθώς η μητέρα του αδιαφορούσε για τη ζωή του. Δείτε την εξέλιξή του

Η μητέρα του μαζί με την Νika, έτσι ονομάζεται το κοριτσάκι, βρέθηκαν τ ο 2014, στο Ψυχιατρικό Κέντρο Danita στην Aϊτή, όπου η 28 χρονη τότε Sarah έκανε το μεταπτυχιακό της για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

413 600x376

Από την πρώτη στιγμή της συνάντησής τους, η Sarah κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη μητέρα και την κόρη της.
Μιλώντας μαζί της, η νεαρή κοπέλα γρήγορα αντιλήφθηκε ότι η μητέρα της Nika δεν ενδιαφερόταν τόσο για το παιδί της αλλά για το τι θα πει ο κόσμος. Γι αυτό άλλωστε την είχε πάντα τυλιγμένη σε κουβέρτα ώστε να μην φαίνεται το προσωπάκι της.

79 600x485

Η Sarah ένοιωσε ότι έπρεπε να κάνει κάτι για αυτό το παιδί. Έτσι, ζήτησε από τη μητέρα να έρχεται καθημερινά στο Κέντρο. Γρήγορα αντιλήφθηκε ότι παιδί έχανε βάρος όχι λόγω της ασθένειάς του αλλά αξαιτίας της κακής διατροφής του.Ήταν 11 μηνών και ζύγισε μόλις έξι κιλά!

IMG 4080

Αποφάσισε λοιπόν να επισκεφτεί το σπίτι της μικρής για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει και ήρθε αντιμέτωπη με μία σοκαριστική σκηνή: Η Nika ήταν παρατημένη δίπλα στα σκουπίδια, μόνη της, ξαπλωμένη σε ένα σακί με ρύζι.

IMG 7069 768x1024

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, όταν η μητέρα της Nika ήταν έγκυος θέλησε να δώσει τέλος στην εγκυμοσύνη της πίνοντας δηλητήριο, κι όταν δεν τα κατάφερε, επιχείρησε να πουλήσει την κόρη της στην κυβέρνηση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο!

IMG 4381

Η νεαρή κοπέλα ζήτησε από τη μητέρα να της δώσει τη Νika για να μπορεί να τη φροντίζει περισσότερο. Τότε ξεκίνησε μία συνεχής και καθημερινή προσπάθεια προκειμένου η μικρή να κερδίσει το χαμένο έδαφος.

IMG 7295

Μάλιστα παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών η Nika αποδείχθηκε δυνατή: Διέψευσε τους γιατρούς, άρχισε να παίρνει βάρος, κατάφερε να αντέξει ένα χειρουργείο και εξακολουθεί να παλεύει για τη ζωή της.

IMG 8902

Δεν είναι μόνη της πια. Έχει τη νέα της οικογένεια που την αγαπά και τη νοιάζεται όσο κανείς άλλος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved