«Βλέπεις και εσύ τις άλλες μαμάδες και αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνουν όλα;»

Η Michelle μιλάει για τις συγκρίσεις μεταξύ μαμάδων. 

«Βλέπεις και εσύ τις άλλες μαμάδες και αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνουν όλα;»
Instagram / seasonsofpeaches

«Βλέπεις κι εσύ τις άλλες μαμάδες και αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνουν όλα;

Νομίζεις ότι κάνει περισσότερα από εσένα; Νομίζει ίσως ότι τα κάνει και καλύτερα από εσένα και νιώθεις ότι δεν μπορείς να την φτάσεις με τίποτα;

Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουμε περισσότερα η μία από την άλλη. Απλώς δεν κάνουμε τα ίδια πράγματα. Κάθε φορά που βλέπεις μία μαμά να κάνει κάτι που δεν κάνεις εσύ, εκείνη βλέπει κάτι που κάνεις εσύ και όχι εκείνη.

Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικά παιδιά. Έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες και επενδύουμε την ενέργειά μας σε διαφορετικά σημεία.

Αλλά όλες νιώθουμε εξάντληση, όλες κάνουμε το “παραπάνω”, απλώς το “παραπάνω” είναι για την κάθε μία μας κάτι διαφορετικό.

Και εσύ κάνεις περισσότερα από αρκετά. Σταμάτα λοιπόν να συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλες και κάνε σε εσένα δώρο ένα διάλειμμα.»

sugkrisi-mamadwn.jpg

Instagram / seasonsofpeaches

Τα παραπάνω έγραψε η Michelle, μητέρα δύο παιδιών σε ανάρτησή της στο Instagram. Η Michelle μοιράζεται συχνά εμπειρίες και σκέψεις της που αφορούν τη μητρότητα. Λίγο μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου της, είχε γράψει και πάλι σε ανάρτησή της:

«Αυτό το δωμάτιο. Αυτό ήταν το σπίτι μου το διάστημα μετά τον τοκετό. Αυτοί οι τέσσερις τοίχοι έχουν ζήσει τόσες πολλές πρωινές στιγμές. Κάποιες ήταν ήρεμες και κάποιες εξαντλητικές. Όλες, όμως, εξίσου απαιτητικές και ανυπέρβλητες.

Δίνεις συνέχεια από κομμάτια σου που δεν ήξερες ότι υπήρχαν. Στο κρεβάτι αυτό κάνεις τα πάντα εκτός από ύπνο τις μέρες αυτές. Θηλάζεις, αντλείς γάλα, κλαις, αγκαλιάζεις, σιγομουρμουρίζεις νανουρίσματα. Αγαπάς πιο βαθιά. Μένεις ξύπνια και απλά κοιτάς τα μωρά σου που κοιμούνται. Το ένα εδώ δίπλα σου και το άλλο στο μόνιτορ στο άλλο δωμάτιο.

Όσο δύσκολη κι αν είναι, όμως, προσευχήθηκες για αυτή τη ζωή και είσαι ευγνώμων. Αυτό το δωμάτιο είναι το κρησφύγετο και το «κελί» σου. Και κρύβει όλη την ομορφιά και όλες τις στιγμές που έχει καταρρεύσει.

Αυτή τη φορά είναι λίγο διαφορετικό. Έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Νιώθεις πιο άνετα. Αλλά δεν έχεις χρόνο να απολαύσεις αυτήν την άνεση γιατί ενώ πια δεν είσαι νέα μαμά, είσαι μία ολοκαίνουρια μαμά δύο παιδιών.

Μαθαίνεις να ανταπεξέρχεσαι και να καλύπτεις τις ανάγκες τριών κατηγοριών: του νεογέννητου, του νηπίου και μετά τον τοκετό.

Από την γλυκιά κούραση πλέον νιώθεις μόνο εξάντληση. Έχεις ένα εκατομμύρια πράγματα να κάνεις, αλλά ξέρεις ότι η πιο σημαντική βρίσκεται στην αγκαλιά σου.

Έχεις ξαναβρεθεί σε αυτό το σημείο και ξέρεις ότι θα περάσει. Ξέρεις ότι θα κοιμηθείς ξανά, ότι θα βρεις ξανά τις ισορροπίες σου.

Σε αυτό ακριβώς το δωμάτιο.»

domatio-meta-ton-toketo.jpg

Instagram / seasonsofpeaches

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved