Σε αγαπώ αν και κάποιες φορές μου λείπω

Το ανοιχτό γράμμα μίας μαμάς στον γιο της.

Μία Μαμά
Σε αγαπώ αν και κάποιες φορές μου λείπω

Instagram / jessurlichs

Σε αγαπώ και κάποιες φορές μου λείπω.

Μου λείπουν οι σκέψεις που δεν μένουν μισές. Οι συζητήσεις που δεν διακόπτονται πάντα. Μου λείπει να μπορώ να τελειώσω μία πρόταση χωρίς να σταματήσω γιατί πρέπει να βρω μία λέξη πιο απλή, που χρησιμοποιώ κάθε μέρα.

Σε αγαπώ και μου λείπει ο αυθορμητισμός. Ο τρόπος με τον οποίο ονειρευόμουν πράγματα πιστεύοντας ότι πράγματι μπορεί να συμβούν την επόμενη μέρα. Μου λείπει η ανεμελιά και να μην πρέπει πάντα να είμαι τόσο προσεκτική.

Σε αγαπώ και μου λείπει ο ύπνος, είμαι εξαντλημένη. Είναι το πιο δύσκολο πράγμα που κάνω, κι όμως δεν είναι τίποτα πιο εύκολο από το να σε αγαπάω. Αλλά τα μάτια μου είναι ορθάνοιχτα τόσα πολλά βράδια και νιώθω σπασμένη.

Σε αγαπώ και μου λείπουν οι Κυριακές που κυλούν αργά. Στις φασαριόζικες μέρες κάποιες φορές μετά βίας αναγνωρίζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη. Κάποιες φορές δεν αναγνωρίζω τη φωνή μου κάποιες φορές, κάποιες άλλες ξέρω ότι δεν θα έπρεπε να έχω φωνάξει και η γρήγορη συγχώρεσή σου κάποιες φορές με πονάει.

Σε αγαπώ και μου λείπει να μην ανησυχώ τόσο πολύ. Ο κόσμος κάποτε με τρόμαζε, αλλά τώρα με τρομοκρατεί γιατί δεν θα μπορώ να σε προστατεύω στην αγκαλιά μου πάντα. Δεν μπορώ να σε προστατέψω από τον πόνο. Θα νιώσεις όλα τα συναισθήματα. Η ευτυχία σου θα αγγίξει την καρδιά μου, το ίδιο και η θλίψη σου.

Σε αγαπώ και μου λείπει να μην μοιράζομαι το φαγητό μου, το σώμα μου, το κρεβάτι μου. Κι όμως αυτά ακριβώς είναι όλα όσα αγαπώ να μοιράζομαι μαζί σου, αλλά μου λείπει να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου.

Να τρώω χωρίς βιασύνη, να γεύομαι την κάθε μπουκιά, να μιλάω με τον άντρα μου πριν τις 9 το βράδυ και για άλλα πράγματα πέρα από το τι υπάρχει στη λίστα με τις υποχρεώσεις.

Όλα αυτά μου λείπουν κάποιες φορές.

Και όμως, όλα αυτά είναι τόσο λίγα μπροστά στο να βλέπω το χαμόγελό σου όταν καταφέρνεις κάτι καινούριο. Τον τρόπο που ανοιγοκλείνουν τα μάτια σου όταν σου χαϊδεύω το μέτωπο, το να σε βλέπω να είσαι γενναίος, να νοιάζεσαι ή να είσαι περίεργός.

Τον πώς με εσένα νιώθω ο εαυτός μου πιο πολύ από κάθε άλλη φορά.

Σε αγαπώ. Θα σε διαλέγω κάθε φορά, απλά ψάχνω τρόπους να διαλέγω κι εμένα κάποιες φορές για να γίνω καλύτερη. Για μένα. Για σένα.

Πηγή κειμένου: Instagram / jessurlichs

mama-eautos-kai-paidi.jpg

Instagram / jessurlichs

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved