Δεν είμαι μία τέλεια μαμά, αλλά είμαι η τέλεια μαμά για τα παιδιά μου

Μία μαμά μοιράζεται τις σκέψεις της για τις δύσκολες μέρες της μητρότητας και τις ενοχές που κάθε μαμά μπορεί να νιώσει με τις πιο μικρές αφορμές.

Μία Μαμά
Δεν είμαι μία τέλεια μαμά, αλλά είμαι η τέλεια μαμά για τα παιδιά μου

Instagram / laurenjessiewilliams_

Κάποιες μέρες αισθάνομαι ότι είμαι μία σούπερ μαμά. Και αυτές τις μέρες νιώθω ότι μπορώ να κατακτήσω τον κόσμο.

Τότε βρίσκω χρόνο για γυμναστική, φτιάχνω ένα τέλειο τσάι, καταφέρνω να διαχειριστώ τα ξεσπάσματα των παιδιών μου, κάνουμε δραστηριότητες και παίζουμε μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Πολλές όμως από τις άλλες μέρες, νιώθω το ακριβώς αντίθετο. Εκείνες τις μέρες αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορώ να είμαι μία μαμά όπως οι άλλες και προσπαθώ σκληρά.

Η μέρα ξεκινά στις 4.45 τα ξημερώματα και αναρωτιέμαι πώς θα τα καταφέρω μέχρι τις 7 το απόγευμα ολομόναχη.

Εύχομαι να μπορούσα να κρυφτώ κάτω από το πάπλωμά μου μέχρι να σταματήσουν τα ξεσπάσματα. Τα παιδικά στην τηλεόραση είναι η διασκέδασή μας και για μεσημεριανό κάνω ψαροκροκέτες.

Αναρωτιέμαι εάν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Στέλνω μήνυμα στη μαμά μου και της γράφω ότι είμαι η χειρότερη μαμά στον κόσμο. Πέφτω για ύπνο γεμάτη ενοχές, βασανίζοντας τον εαυτό μου και σκέφτομαι ασταμάτητα τι έκανα μέσα στη μέρα και πώς θα μπορούσα να είμαι μία καλύτερη μαμά.

Και ξέρετε τι; Ο συνδυασμός αυτών των δύο με κάνει μία φυσιολογική μαμά. Όχι μία τέλεια μαμά – άλλωστε δεν υπάρχει- αλλά την τέλεια μαμά για τα παιδιά μου.

duskoles-meres-mitrotitas.jpg

Instagram / laurenjessiewilliams_

Μην αυτομαστιγώνεστε λοιπόν εάν μία μέρα σας δεν νιώθετε σούπερ μαμά.

Τρέχετε πίσω από μικροσκοπικά ανθρωπάκια που φαίνεται να έχουν αφύσικα αποθέματα ενέργειας, ενώ η δική σας μπαταρία πάντα αισθάνεστε να στερεύει.

Γιατί ακόμα και οι σούπερ μαμάδες έχουν μέρες που αισθάνονται οι χειρότερες μαμάδες στον κόσμο.

Ακόμα και μία σούπερ μαμά ξεφλουδίζει μία μπανάνα με τον λάθος τρόπο ή μπορεί να «καταστρέψει» τη μέρα του παιδιού της επειδή διάλεξε την κούπα με το λάθος χρώμα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δείτε αυτό το μικρό χαμόγελο στα πρόσωπά τους και να συνειδητοποιήσετε πόσο σπουδαίες είστε.

Εσείς δημιουργήσατε αυτά τα χαμόγελα!

Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: Instagram / laurenjessiewilliams_

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved