Είμαι παντρεμένη με τον Άγιο Βασίλη, ναι, πραγματικά …

Όταν φοράει το κοστούμι του Άγιου Βασίλη, όλοι γύρω του αισθάνονται τη μαγεία, κι εγώ μαζί.

Είμαι παντρεμένη με τον Άγιο Βασίλη, ναι, πραγματικά …
Bigstock

Κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, χαίρομαι να βλέπω τον σύζυγό μου να μεταμορφώνεται « στον καλόκαρδο ευτραφή άντρα με την κόκκινη στολή».

Κάθε φορά που συγκεντρώνεται πλήθος γύρω του, προσποιούμαι ότι δεν είναι ο σύζυγός μου. Τα παιδιά που περιμένουν στην ουρά για να τον συναντήσουν δεν πρέπει να μας ακούν να μιλάμε για τις δουλειές του σπιτιού, τις υποχρεώσεις μας, τα παιδιά μας.

Όταν φοράει το κοστούμι του Άγιου Βασίλη, όλοι γύρω του – κι εγώ μαζί - αισθάνονται τη μαγεία.

Τα παιδιά μαζεύονται γύρω του ακόμα κι όταν δε φοράει στολή. Πριν από λίγες μέρες, στην ουρά για το τοπικό παντοπωλείο, μερικά παιδιά τον κοιτούσαν επίμονα και έδειχναν την αφράτη λευκή γενειάδα του. Οι μητέρες τους τους είπαν ότι μάλλον είναι ο Άγιος Βασίλης!

Ο άντρας μου σε όλο του το μεγαλείο ως Άγιος Βασίλης.

Στην αρχή φορούσε ψεύτικη γενειάδα. Όμως, πλέον προτιμά το αληθινό του μούσι γιατί δεν…φεύγει όταν το τραβούν τα παιδιά.

Νομίζω ότι και οι ενήλικες βλέπουν την ομοιότητα. Δεν είναι λίγες οι φορές που τον φωνάζουν όταν περνάει «Γεια σου Βασίλη».

Santa Claus Takes hristmas Presents Out Of The Bag. An Animator Or A Parent In A Santa Claus Costum

Ο σύζυγός μου έχει έναν κανόνα: Όταν φοράει τη στολή είναι ο Άγιος Βασίλης και όταν είναι με τα ρούχα του, είναι ο σύζυγός μου.

Πρέπει να κρατήσω ξεχωριστές τις δύο αυτές ταυτότητες, ειδικά όταν είναι γύρω του παιδιά. Μου πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβω το γιατί.

Όταν είπα στη γειτόνισσά μου να φέρει τα εγγόνια της να τον δουν, έκανα το λάθος και ανέφερα το όνομά του. Η γειτόνισσα μου έριξε μια αυστηρή ματιά και μου ψιθύρισε ότι τα εγγόνια της, ηλικίας 5 και 7 ετών, εξακολουθούν να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη. Έκτοτε αποφεύγω να τον αποκαλώ με το όνομά του.

Φορώντας τη στολή μεταμορφώνεται. Νιώθει την ενέργεια των παιδιών που έρχονται να τον δουν. Οι περισσότεροι του λένε τι θέλουν για τα Χριστούγεννα. Ακούει ιστορίες που τον κάνουν να γελάει και ιστορίες που του φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Μοιράζεται πολλές από τις ιστορίες μαζί μου όταν έρχεται στο σπίτι.

Ακολουθώ μια τακτική πλέον όταν είμαστε δημόσια, προσποιούμαι ότι δεν είναι ο σύζυγός μου.

Τα περισσότερα παιδιά ζητούν παιχνίδια. Όταν θέλουν ακριβά δώρα, εκείνος ρίχνει μια ματιά στους γονείς για να δει αν γνέφουν καταφατικά πριν τους τα υποσχεθεί.

Κάποια παιδιά τον εκπλήσσουν. Ένα 5χρονο κορίτσι μίλησε για τον COVID και ήλπιζε ότι φέτος θα ήταν διαφορετικές οι γιορτές. Της έλειπαν οι παππούδες, οι θείες, οι θείοι, τα ξαδέρφια και οι φίλοι της.

Επανέλαβε ότι δεν ήθελε δώρα και μετά πήρε μια ανάσα και είπε: «Αν έχεις επιπλέον δώρα, μπορείς να φροντίσεις να πάνε σε ορφανοτροφείο;»

Υποσχέθηκε ότι θα το έκανε και είδε τους γονείς της να την κοιτάζουν με περηφάνια.

Τα παιδιά του λένε για τα κατοικίδιά τους και εκείνος τους λέει ιστορίες για τους ταράνδους. Το να μοιράζεται ιστορίες με τα παιδιά είναι το καλύτερό του.

agios-vasilis-alithia-se-paidia.jpg

Αυτό που τον προβληματίζει είναι οι γονείς που απειλούν τα παιδιά τους με τη γνωστή φράση: «Αν δεν φερθείς καλά, ο Άγιος Βασίλης θα σου φέρει κάρβουνο». Όταν το ακούει αυτό, φωνάζει: «Δεν κάνω πια κάρβουνο, δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον».

Είναι χαρά να τον βλέπεις ως Άγιο Βασίλη. Ο μικρότερος γιος μου και εγώ επισκεπτόμαστε το χώρο κάθε χρόνο για να φωτογραφηθούμε μαζί του. Ο γιος μας ξέρει τον κανόνα: Αυτός είναι ο Άγιος Βασίλης, όχι ο μπαμπάς.

Στο τέλος της ημέρας, συνήθως βγαίνουμε έξω μαζί και συζητάμε για τις διακοπές, αλλά υπάρχει πάντα κόσμος που θέλει να μιλήσει μαζί του.

Και το κάνει γιατί δεν θέλει να απογοητεύσει αυτούς που πιστεύουν.

Πηγή: today.com

(ελεύθερη απόδοση)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved