Μια εργαζόμενη μαμά εξομολογείται: «Ποτέ δεν αισθάνομαι ότι κάνω τη σωστή επιλογή»

Η Sarah Johnston γράφει για τις ενοχές που νιώθει ως εργαζόμενη μαμά αλλά και την προσπάθεια που καταβάλει να κάνει το καλύτερο για το μωρό της.

Μια εργαζόμενη μαμά εξομολογείται: «Ποτέ δεν αισθάνομαι ότι κάνω τη σωστή επιλογή»
Instagram@sarahdjohnston

«Είναι ένα συνεχές και εξελισσόμενο ταξίδι μεταξύ δύο κόσμων.Του πραγματικού και του ιδανικού, αυτού που εσύ θα ήθελες.

Από τη μία προσπαθείς να ανταποκριθείς στις τρελές προσδοκίες ότι οι μαμάδες τα κάνουν όλα. Κι από την άλλη, βλέπεις ότι αυτό δεν είναι εφικτό.

Νιώθω έναν πόνο στην καρδιά μου βλέποντας το μωρό μου να είναι άρρωστο και να μην αισθάνεται καλά.

https://www.instagram.com/p/CictN2CLa6c

Νιώθω ένοχη που είναι άρρωστο. Επίσης, νιώθω ένοχη που έπρεπε να σταματήσω τη δουλειά 4 μέρες μετά την επιστροφή μου.

Είναι δύσκολο να μην έχεις αρκετό χρόνο μέσα στην ημέρα. Από την προσωπική μου εμπειρία, ποτέ δεν αισθάνομαι ότι κάνω τη σωστή επιλογή. Θα ένιωθα χάλια αν δεν επέστρεφα στη δουλειά (που είναι εντάξει!!!) αλλά αισθάνομαι επίσης χάλια που δεν μπορώ να είμαι μαζί με το μωρό μου όλη την ώρα.

Ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που βιώνει αυτά τα αντιφατικά συναισθήματα, αλλά μερικές φορές κοιτάζω γύρω μου τους άλλους και βλέπω να κάνουν τα πάντα. Και δεν καταλαβαίνω πώς.

https://www.instagram.com/p/Ci-VXJ3LB-N

Σε περίπτωση που νιώθεις το ίδιο, είμαι εδώ για να σου πω ότι δεν τα κάνω όλα. Κάνω το καλύτερο που μπορώ. Και το καλύτερό μου είναι αρκετό.
(Επίσης, έβγαλα τη μύξα από τη μύτη του γιου μου σήμερα. Καταγράψτε το κάτω από πράγματα που δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκανα).

Δεν έχω λύσεις πραγματικά. Δεν έχω να αντιπροτείνω κάτι διαφορετικό. Έχω όμως αλληλεγγύη. Και ξέρω ότι πρέπει να είμαι επιεικής με τον εαυτό μου. Δεν χρειάζεται να τα κάνουμε όλα. Είναι εντάξει.»

Ελεύθερη μετάφραση από Instagram@sarahdjohnston

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved