Ποτέ δεν ήξερα πόση υπομονή, αγάπη και αποφασιστικότητα έχω μέσα μου

Αν πω ότι η μητρότητα είναι απλά μια περιπέτεια, την υποτιμώ

Μία Μαμά
Ποτέ δεν ήξερα πόση υπομονή, αγάπη και αποφασιστικότητα έχω μέσα μου
Bigstock

Λογικά ξέρω ότι θα έρθει μια μέρα που θα θυμάμαι μέρες σαν τη σημερινή και θα λαχταρώ τις φωνές και τη φασαρία που κάνετε όταν είστε στο σπίτι.

Ξέρω ότι θα σκέφτομαι τα χρόνια που ήμουν αυτό που χρειαζόσασταν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και θα πονάω...

Θα καθίσω σε ένα ήσυχο σπίτι, θα κλείσω τα μάτια μου και θα προσπαθήσω να θυμηθώ τις βρόμικες μικρές παλάμες στα μάγουλά μου και τη μυρωδιά των ιδρωμένων κεφαλιών που ακουμπούσαν κάποτε στο στήθος μου.

Αλλά απόψε θέλω απλώς να παραδοθώ στα δάκρυα που τρέχουν από τα μάγουλά μου. Γιατί είναι δύσκολο μωρά μου. Το να είμαι η μαμά σας είναι δύσκολο.

Αξίζετε κάθε δευτερόλεπτο, αλλά μέρες σαν τη σημερινή με κάνουν να εύχομαι να μπορούσε να με αντικαταστήσει κάποιος άλλος. Να αφήσω για μια εβδομάδα τις υποχρεώσεις μου στην άκρη για να αναπνεύσω, να σκεφτώ και να υπενθυμίσω στον εαυτό μου ποια είμαι χωρίς εσάς.

Ποτέ δεν ήξερα πόση υπομονή, αγάπη και αποφασιστικότητα έχω μέσα μου. Το ανακάλυψα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Οι δυο σας μου έχετε διδάξει περισσότερα από όσα πιστεύετε. Με μάθατε πώς να είμαι σωστή και δοτική μαμά. Πώς να είμαι μια παρούσα μαμά.

Αν πω ότι η μητρότητα είναι απλά μια περιπέτεια, την υποτιμώ. Το να είσαι γονιός είναι μια δύσκολη δουλειά. Πρέπει να βάζεις σε μια σειρά τις προσωπικές σου ανάγκες, ενώ προσπαθείς να δώσεις ένα παράδειγμα ορίων και αυτοφροντίδας στα παιδιά σου. Η μητρότητα είναι η άνευ όρων αγάπη.

Ελπίζω να τα πηγαίνω καλά σε ό,τι έχει να κάνει με τη μητρότητα. Σας διδάσκω πώς να είστε καλοί άνθρωποι. Σας δίνω ό,τι χρειάζεστε ενώ παράλληλα σας βοηθάω να μάθετε ότι συχνά αξίζει να κάνετε θυσίες για πράγματα που αξίζει να έχετε.

Απόψε θα δώσω στον εαυτό μου χρόνο να κλάψει για όλες τις δύσκολες στιγμές. Και αύριο θα σηκωθώ και θα κάνω ξανά τα πάντα από την αρχή. Και πάλι την επόμενη μέρα. Και την επόμενη... Και την επόμενη...

Επειδή διάλεξα εσάς τους δύο. Και το αξίζετε. Και παρά τα δάκρυα, τις εκρήξεις και την συναισθηματική φόρτωση που έχω, δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο ρόλο από αυτόν του να είμαι η μαμά σας.

Σας αγαπώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved