Μάμα, μην πάρεις το λάπτοπ μαζί σου στις διακοπές

Η εμπειρία μιας μαμάς που πήγε διακοπές για πρώτη φορά χωρίς το λάπτοπ της.

Μάμα, μην πάρεις το λάπτοπ μαζί σου στις διακοπές
Education has no age limit. Focused young woman making online research, looking at laptop screen and writing down notes while sitting library, using computer for distance learning. Selective focus Bigstock

«Πιστεύεις ότι το χρειάζομαι πραγματικά;» Ρώτησα τον άντρα μου, δείχνοντάς του το λάπτοπ. Ετοιμάζαμε βαλίτσες για τις πρώτες μας διακοπές μετά από τρία χρόνια—όχι μόνο το πρώτο ταξίδι μετά την πανδημία, αλλά το πρώτο ταξίδι από τη γέννηση της κόρης μας Λούσι τον Μάιο του 2020.

«Ξέρεις ότι δεν θέλεις να το πάρεις μαζί», είπε.

Παρόλο που πάντα εργάζομαι και εκτός γραφείου κατά τη διάρκεια του ρεπό μου, γιατί αν αφήσω αδιάβαστα τόσα email μετά τρέχω και δεν φτάνω.

Όμως, δύο χρόνια εξ’ αποστάσεως εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και ενός έτους που φρόντιζα τη νεογέννητη κόρη μου, είχα μάθει να έχω πάντα το λάπτοπ ανοιχτό.

Το καλοκαίρι δεν είχα τόσα πολλά e-mail, όμως και πάλι θα ένιωθα ανασφάλεια χωρίς το λάπτοπ μαζί μου.

Όμως αποφάσισα να μην το πάρω, και θα τσέκαρα από το κινητό μου αν ήταν κάτι επείγον.

Και έτσι, για μια εβδομάδα, κάθισα στην παραλία με την κόρη μου και δεν έκανα καμία δουλειά. Ναι, είδα μερικά email στο τηλέφωνό μου όταν μπήκα, αλλά δεν απάντησα σε κανένα. Και ένιωσα μηδενική ενοχή.

Αντίθετα, μπόρεσα να παρακολουθήσω την κόρη μου να παίζει χαρούμενη με τα κουβαδάκια της στην άμμο, κάναμε όμορφες οικογενειακές βόλτες στην παραλία, και όλα αυτά χωρίς να σκέφτομαι τη δουλειά.

Εκτός από την άδεια μητρότητας, δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που πήγα μια ολόκληρη εβδομάδα κάπου χωρίς να κάνω καμία δουλειά.

Ο συνδυασμός της ανατροφής της κόρης μου, με την πανδημία ήταν (και παραμένει) απίστευτα αγχωτικός, και αυτή ήταν η πιο χαλαρή βδομάδα που είχα βιώσει εδώ και χρόνια.

Ήταν μια εβδομάδα χωρίς δουλειά - μόνο οικογένεια!

Το γραφείο μου επέζησε — και το πιο σημαντικό, εγώ πήρα δυνάμεις, και χάρηκα την οικογένεια μου χωρίς κανέναν αποπροσανατολισμό.

Δεν παίρνω ποτέ ξανά το λάπτοπ μαζί μου στις διακοπές!

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved