Όλα όσα νιώθει μια μαμά κατά το τέταρτο τρίμηνο

Ως τέταρτο τρίμηνο περιγράφονται οι πρώτοι τρεις μήνες μετά τη γέννηση του μωρού.

Μία Μαμά
Όλα όσα νιώθει μια μαμά κατά το τέταρτο τρίμηνο

Το τέταρτο τρίμηνο. Δεν έχει σημασία πόσες φορές έχω βρεθεί εκεί πριν, αλλά αυτές οι μέρες είναι ακόμη δύσκολες.

Δεν νομίζω ότι γίνεται πιο εύκολο κάθε φορά. Ξέρω περισσότερα για το τι να περιμένω, σίγουρα. Αλλά αυτό δεν μειώνει το κάνει πιο εύκολο.

Η σωματική θεραπεία είναι μια πρόκληση από μόνη της. Προσθέστε και το συναισθηματικό τρενάκι των ορμονών που αλλάζουν και τη στέρηση ύπνου ενώ προσπαθείτε να φροντίσετε ένα νέο μωρό και τον εαυτό σας. Είναι ασφαλές να πω ότι το μετά τον τοκετό είναι ένα τεράστιο εγχείρημα.

Υπάρχει αυτή η σιωπηλή πίεση για να επιστρέψετε στην κανονική ζωή σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Για να προσαρμοστείτε στη ζωή με αυτό το νέο ανθρωπάκι ενώ περιηγείστε σε άγνωστη περιοχή, χωρίς να παραλείψετε ούτε ένα βήμα που κάνατε και πριν.


https://www.instagram.com/p/CXj31a8PQUk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αλλά δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Τουλάχιστον όχι για μένα. Έχουν συμβεί πολλά και δεν μπορώ να επιστρέψω σε τίποτα στο πριν. Σε όλα εκείνα που έκανα πριν την εγκυμοσύνη.

Αυτή δεν είναι μια διαδικασία που δεν χρειάζεται βιασύνη. Χρειάστηκαν 9 μεγάλοι, προσεκτικοί μήνες για να δημιουργηθεί αυτό το μικρό ανθρωπάκι και θα χρειαστεί περίπου ένας χρόνος για να προσαρμοστεί σε ό,τι είναι νέο για εκείνο.

Τίποτα σχετικά με αυτό δεν πρέπει να περιγράφεται ως γρήγορη φάση. Θα μεγαλώσουμε μαζί αργά και σταθερά. Και δίνοντας στον εαυτό μας την υπομονή και τη χάρη που μας αξίζει στην πορεία.

πηγή: @candidlymom

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved