Ήμουν τόσο αγχωμένη στην εγκυμοσύνη μου, που ξέχασα να την απολαύσω

Η Susan Blinn γράφει για το άγχος της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και για τον τρόπο που την επηρέασε με αποτέλεσμα να μην την απολαύσει.

Μία Μαμά
Ήμουν τόσο αγχωμένη στην εγκυμοσύνη μου, που ξέχασα να την απολαύσω

«Όταν ήμουν έγκυος στον πρώτο μου γιο, ανησυχούσα. Πολύ. Αρχικά για να μην αποβάλω. Μετά γιατί δεν έπαιρνα αρκετό βάρος. Καθώς περνούσαν οι μήνες, οι ανησυχίες μου άλλαξαν. Μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, το άγχος μου ήταν για την δουλειά και για το αν θα ήμουν καλή μητέρα.

Για μένα, ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του άγνωστου ήταν η υπερβολική έρευνα, η υπερβολική σκέψη, η υπερβολική ανάλυση και η υπερβολική εμμονή. Προσπάθησα να διαβάσω κάθε τι σχετικό με την εγκυμοσύνη και να παρακολουθήσω κάθε είδους βίντεο.

Στη συνέχεια, οι ανησυχίες μου έγιναν πιο φιλοσοφικές όπως, πώς θα διατηρούσα την ανεξαρτησία μου, πώς θα εξισορροπούσα την εργασία και τη μητρότητα , πώς θα επηρέαζε η μητρότητα το γάμο μου…

Κοιτάζοντας πίσω, όλες αυτές οι σκέψεις είναι, και ήταν, ουσιαστικές. Αλλά ο χρόνος που ξόδεψα να ανησυχώ για όλα αυτά δεν μου έκανε καλό…Ξέχασα να απολαύσω την εγκυμοσύνη μου (...)

Είναι λίγα αυτά που πραγματικά μπορείτε να έχετε υπό τον έλεγχό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας.

Ναι, μπορείτε και πρέπει να υποστηρίξετε τις επιλογές σας . Αλλά τα μωρά έχουν τον τρόπο να κάνουν τα πράγματα σύμφωνα με τη δική τους ατζέντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προετοιμαστείτε αλλά είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μπορεί να βγείτε εκτός του αρχικού προγραμματισμού.

Αν μπορούσα να γυρίσω πίσω το χρόνο και να μιλήσω στον εαυτό μου, θα του έλεγα να σταματήσει να ανησυχεί και να απολαύσει όσο μπορεί την εγκυμοσύνη.

Οι περισσότερες έγκυες γυναίκες, όπως κι εγώ, περνούν πολύ χρόνο για να σκεφτούν πώς θα φέρουν το μωρό σε αυτόν τον κόσμο και όχι τι θα συμβεί όταν τελικά έρθει.

Η πιο αληθινή παροιμία για την μητρότητα είναι ότι οι μέρες είναι μεγάλες αλλά τα χρόνια σύντομα. Οι μήνες είναι επίσης σύντομοι, και προτού το καταλάβετε, το μωρό είναι 6 μηνών , σέρνεται παντού και προσπαθεί να κλέψει μια μπουκιά από το φαγητό σας.

Αν είσαι έγκυος η συμβουλή μου είναι αυτή: Προετοιμάσου για τη γέννηση αλλά και για όλα τα μικρά πράγματα. Ζήτησε από άλλες μητέρες συμβουλές, κόλπα και προτάσεις, όχι μόνο για τις πρώτες ημέρες, αλλά και για τα πρώτα χρόνια. Μην φοβάσαι να ρωτήσεις για κάτι που δεν γνωρίζεις, είναι απόλυτα φυσικό.

Προσπάθησε να ανησυχείς λιγότερο και να μαθαίνεις περισσότερα. Εστίασε σε αυτά που μπορείς να ελέγξεις και πώς μπορείς να προετοιμαστείς όχι μόνο για τη γέννηση αλλά και για το μετά.

Είμαι σίγουρη ότι θα γίνεις φοβερή μαμά, το ξέρω.»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved