Μαμά, κάθε φορά που κυριεύεσαι από άγχος να θυμάσαι αυτές τις συμβουλές

Αλήθεια, υπάρχει μαμά που να μην έχει άγχος;

Μία Μαμά
Μαμά, κάθε φορά που κυριεύεσαι από άγχος να θυμάσαι αυτές τις συμβουλές

Δύσκολα θα βρείτε μια μαμά που να μην τρέχει να τα προλάβει όλα ή να μην έχει άγχος. Ακόμα και στον ύπνο της, δεν σταματά να σκέφτεται όλα όσα πρέπει να κάνει.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτό το…γκρουπ των αγχωμένων μαμάδων , προσπαθήστε να εφαρμόσετε στην πράξη μερικές από τις ακόλουθες συμβουλές.

Μάθετε να ζητάτε βοήθεια

Οι μητέρες έχουν απόλυτη κυριαρχία και έλεγχο στην ανατροφή των παιδιών τους και ακόμα όταν πιέζονται δεν ζητούν βοήθεια. Ωστόσο, αν δεν μάθετε να ζητάτε βοήθεια, δεν θα μπορείτε να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας . Και, μακροπρόθεσμα, αυτό θα επηρεάσει τη συναισθηματική σας κατάσταση, την αυτοεκτίμησή σας και τις προσωπικές σας σχέσεις. Επομένως μοιραστείτε με τον σύντροφό σας αρμοδιότητες που θα σας επιτρέψουν να έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

agxomenes mamades1

Οργανωθείτε

Για να αποφύγετε το τρέξιμο, είναι σημαντικό να διατηρείτε καλή οργάνωση των δραστηριοτήτων, των προγραμμάτων και των δεσμεύσεων της ημέρας.
Για παράδειγμα, προσπαθήστε να έχετε τον παιδικό σταθμό κοντά στον χώρο εργασίας σας ή το φροντιστήριο των παιδιών κοντά στο σπίτι σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι ευκολότερο να συντονίσετε τις δραστηριότητές σας με αυτές της υπόλοιπης οικογένειας. Για να πετύχετε τους στόχους σας, είναι σημαντικό να θέσετε στον εαυτό σας εφικτούς στόχους, τους οποίους μπορείτε να πετύχετε σιγά σιγά. Έτσι, δεν θα απογοητευτείτε, ούτε θα αγχωθείτε.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας

Για να μειώσετε το άγχος, είναι σημαντικό να έχετε χρόνο να κάνετε ευχάριστες δραστηριότητες οι οποίες σας βοηθούν να καθαρίσετε το μυαλό σας.
Ανακαλύψτε ξανά όλα όσα θα θέλατε να κάνετε, από μια απλή βόλτα ή έναν καφέ με μια φίλη σας. Θυμηθείτε ότι είστε πολλά πράγματα εκτός από μητέρα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιτρέψετε στον εαυτό σας να καθίσει για λίγο στον ήλιο, να απολαύσετε ένα φλιτζάνι τσάι ή να παρακολουθήσετε μια σειρά. Μετά από αυτά τα διαλείμματα, θα δείτε ότι η διάθεσή σας θα βελτιωθεί και θα νιώσετε καλύτερα.

agxomenes mamades2

Εκφράστε τα συναισθήματά σας

Δεν χρειάζεται να διατηρείτε όλη την ημέρα, την εικόνα του πόσο υπέροχη είναι η μητρότηταμητρότητα ναι, είναι υπέροχη αλλά είναι επίσης εξαντλητική. Υπάρχουν καλές και κακές μέρες και είναι κάτι που το γνωρίζουν όλες οι μητέρες.Μην κρατάτε τα συναισθήματά σας για τον εαυτό σας και φροντίστε να μοιραστείτε τις καλές και όχι και τόσο καλές στιγμές με τους φίλους σας.Η αναγνώριση των συναισθημάτων σας και η αποδοχή ότι υπάρχουν μέρες που νιώθετε ότι θέλετε να πάτε με έναν πύραυλο στο φεγγάρι είναι το πρώτο βήμα για να βρείτε ανακούφιση.

Είστε άνθρωπος, με αδυναμίες όπως όλοι, και το παιδί σας, σάς χρειάζεται ακριβώς όπως είστε, αληθινή, αυθεντική και λιγότερο αγχωμένη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved