Μαμά δύο αγοριών: «Σταματήστε να με ρωτάτε πότε θα κάνω κορίτσι»

Αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες που δέχονται παρόμοια ερώτηση.

Μία Μαμά
Μαμά δύο αγοριών: «Σταματήστε να με ρωτάτε πότε θα κάνω κορίτσι»

Ως μητέρα δύο αγοριών ακούω συνέχεια: « Τώρα πρέπει να προσπαθήσεις και για το κορίτσι!».

Ε , λοιπόν ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από αυτές τις αντιλήψεις για το τι σημαίνει να έχεις αγόρι ή κορίτσι.

Ο δεύτερος γιος μου γεννήθηκε τον Απρίλιο και πριν καν συνέλθω από τον τοκετό πραγματικά δεν θυμάμαι πόσες φορές άκουσα : «Τώρα πρέπει να προσπαθήσεις για μια κόρη!».

Μπορώ τουλάχιστον να συνέλθω από τη γέννα πριν σχεδιάσω την επόμενη εγκυμοσύνη μου;

Είναι αλήθεια, είμαι η μόνη γυναίκα στο σπίτι - ακόμη και ο σκύλος είναι γένους αρσενικού. Αλλά είμαι ευτυχισμένη με τη μικρή μου οικογένεια και δεν θέλω να κάνω άλλο παιδί.

Και, ειλικρινά, πώς ένα κορίτσι θα άλλαζε ή θα εμπλούτισε περισσότερο τη ζωή μου;

Πόσο διαφορετικό θα ήταν από το να έχεις αγόρια;

Ξέρω ότι ένα από τα πράγματα που λένε οι άνθρωποι σε γονείς που έχουν παιδιά του ίδιου φύλου, αλλά είναι πραγματικά καιρός να σταματήσουμε να το κάνουμε.

Δεν πρόκειται να πω ψέματα, ονειρευόμουν να μεγαλώσω δύο μικρά κορίτσια. 'Εχω μια μικρότερη αδερφή και πάντα φανταζόμουν ότι και έτσι θα ήταν και τα παιδιά μου.

Έτσι, όταν έμεινα έγκυος για πρώτη φορά το 2018 κι ανακάλυψα ότι έχω αγόρι, ένιωσα κάποια απογοήτευση και έπρεπε να αντιμετωπίσω τη νέα πραγματικότητα.

Δεν ήταν δύσκολο, ειδικά όταν αναλογίστηκα τα στερεότυπα των φύλων με τα οποία μεγαλώσαμε . Σε τελική ανάλυση, τι σημαίνει να έχεις κορίτσι ή αγόρι; Ως παιδί, έπαιζα με τη Barbie αλλά μου άρεσε επίσης να πηγαίνω σε παιχνίδια χόκεϊ και έπαιζα σόφτμπολ.

Τι σχέση έχει η ταυτότητα φύλου με τα χόμπι;

Ο γιος μου μπορεί να κάνει ό, τι θέλει. Πραγματικά είναι μοναδικός: Λατρεύει τη μουσική, το χορό, το Spider-Man, το Lego . Είναι ελεύθερος να δοκιμάσει νέα πράγματα και να δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα.

Ποια είμαι εγώ για να ορίσω τι θα κάνει στη ζωή του;

Μπορούμε λοιπόν όλοι να συμφωνήσουμε ότι πρέπει να σταματήσουμε να ρωτάμε τους γονείς πότε πρόκειται να αποκτήσουν παιδί του αντίθετου φύλου;

Γιατί πραγματικά δεν έχει σημασία.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved