Τα posts αυτής της μαμάς θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα

Κάθε νέα μαμά που αισθάνεται πιεσμένη θα νιώσει καλύτερα διαβάζοντας τα posts της Emily.

 

Μία Μαμά
Τα posts αυτής της μαμάς θα σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα
Instagram @emily.the.mom.next.door

Η καθημερινότητα μιας μαμάς με μικρό παιδί δεν είναι εύκολη .Η κούραση, οι υποχρεώσεις, το επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα επηρεάζουν την μητέρα που συχνά δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί αυτή την πίεση που νιώθει.

Η Emily, μαμά και η ίδια, μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram, Emily The Mom Next Door, αποφάσισε να εμψυχώσει –πρώτα τον εαυτό της – αλλά και όλες τις μαμάδες αναρτώντας έξυπνα posts.


https://www.instagram.com/p/CD1doLIl0-j/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Διαβάστε ένα από αυτά:

« “Μερικές ημέρες θέλετε να κρατάτε συνεχώς αγκαλιά το μωρό σας.
‘Αλλες πάλι προτιμάτε να έχετε ελεύθερα τα χέρια σας.
Και τις δύο ημέρες είστε μια καλή μαμά”

Αυτή είναι μια υπενθύμιση για να μην αφήνετε τις απόψεις άλλων να σας επηρεάσουν για το πόσο χρόνο κρατάτε αγκαλιά το μωρό σας. Ή τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας σχετικά με αυτό.

Κάποιες μέρες μπορεί να θέλετε να κρατάτε το μωρό σας όλη την ημέρα. Να είναι αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Εκείνες τις ημέρες μην αφήνετε φράσεις όπως «κακομαθαίνετε το μωρό σας» ή «δεν θα κοιμηθεί ποτέ μόνο του αν το κρατάς έτσι» ή «υπάρχουν τόσα πολλά άλλα πράγματα που πρέπει να γίνουν τώρα», να καταστρέψουν αυτές τις πολύτιμες στιγμές. Δοκιμάστε το, απολαύστε το και μην αισθάνεστε ενοχές.

Άλλες μέρες πάλι, ίσως νιώσετε την ανάγκη να φωνάξετε αν χρειαστεί να κρατήσετε στην αγκαλιά το μωρό σας έστω κι ΕΝΑ λεπτό. Μην αφήσετε φράσεις του τύπου «αυτές οι μέρες δεν θα διαρκέσουν» ή «ίσως να θέλει κάτι και γι 'αυτό κλαίει» ή «είναι δική σου δουλειά να μην κλαίει», να σας εμποδίσουν να αφήσετε το μωρό σε ασφαλές μέρος και να ... αναπνεύσετε. Δεν είναι αδυναμία να αφιερώνετε χρόνο για να κάνετε κάτι που έχετε ανάγκη. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται δύναμη για να γνωρίζετε τι ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ εκείνη τη στιγμή και να προσπαθείτε να το έχετε . Απολαύστε λοιπόν αυτές τις στιγμές και μην αισθάνεστε ενοχές.

Αυτά είναι πράγματα που σπάνια μιλούν οι άνθρωποι επειδή είναι δύσκολο να διατυπωθούν. Αλλά να ξέρετε ότι αν συχνά έχετε ορισμένες ανάγκες απλές... είναι φυσιολογικό. Είναι σύνηθες. Μην αφήσετε κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού σας, να σας πει το αντίθετο.

Είστε μια καλή μαμά.»

Δείτε κι άλλα posts της Emily στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved