Τι είναι η μητρότητα; Απλά περίμενε και θα δεις...

Τι είναι για εσάς η μητρότητα; Η κούραση; Τα ξενύχτια; Το ακατάστατο σπίτι; Ο εκνευρισμός στο τέλος της ημέρας; Ή το χαμόγελο του παιδιού σας, το γάργαρο γέλιο του, η σφιχτή του αγκαλιά και η γαλήνια φατσούλα του όταν κοιμάται;

Μία Μαμά
Τι είναι η μητρότητα; Απλά περίμενε και θα δεις...

Μια μαμά περιγράφει τι είναι η μητρότητα για την ίδια και μας συμβουλεύει... να περιμένουμε για να το μάθουμε και εμείς και να ζήσουμε την κάθε στιγμή με τα παιδιά μας στο έπακρο. Με τα πάνω και τα κάτω. Με τα καλά και τα άσχημα.

Απλά περίμενε και θα δεις...

Θα ακούσεις όλες εκείνες τις φράσεις καλή μου μαμά που πιθανότατα να έχεις ξανακούσει.

Αν πιστεύεις ότι είσαι κουρασμένη τώρα... απλά περίμενε και θα δεις.

Αν πιστεύεις ότι είσαι πληγωμένη τώρα... απλά περίμενε και θα δεις.

Αν πιστεύεις ότι είσαι πολυάσχολη τώρα... απλά περίμενε και θα δεις.

Είναι τόσα πολλά αυτά που σου έχουν πει και είναι τόσα πολλά αυτά που δεν σου έχουν πει.

Θα σου πουν ότι η γέννα είναι επώδυνη, αλλά δεν θα σου μιλήσουν για την δύναμή σου. Τη δύναμη που πάντα είχες ώστε να μπορέσεις να φέρεις τα παιδιά σου σε αυτόν τον κόσμο.

Θα σου πουν ότι η μητρότητα είναι η καλύτερη αμειβόμενη εργασία στον κόσμο, αλλά δεν θα σου πουν ότι θα νιώθεις μόνη. Ότι κάποιες μέρες η συννεφιά θα βρίσκεται πάνω από τα άπλυτα πιάτα, τα άπλυτα ρούχα και τα ασιδέρωτα. Θα αναρωτηθείς γιατί όλα είναι τόσο δύσκολα ενώ η αγάπη για εκείνα έρχεται τόσο εύκολα.

Θα σου πουν ότι θα χάσεις τον εαυτό σου μέσα στην μητρότητα, αλλά δεν θα σου πουν ότι δεν θα σταματήσεις να τον αναζητάς. Είσαι ακόμη εσύ, αλλά σε μια καλύτερη έκδοση, θα ξαναγεννηθείς σαν μητέρα. Απλά βρες τον καινούριο σου εαυτό, βρίσκεται δίπλα σου για να τον αποδεχτείς.

Θα σου πουν πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα παιδιά και θα σου λένε την αλήθεια. Το ένα λεπτό θα είσαι ο κόσμος τους όλος και την άλλη στιγμή δεν θα σε χρειάζονται πια γιατί θα είναι μεγαλύτερα. Είναι στενάχωρο να σε αφήνουν αργότερα ανοίγοντας τα φτερά τους, αλλά να είσαι περήφανη γι' αυτά.

Θα σου πουν για εκείνο, το πρώτο χαμόγελο, για εκείνη την πολύτιμη στιγμή αλλά δεν θα σου πουν τι συμβαίνει στο 4ο τρίμηνο. Εκείνο το τρίμηνο που το παιδί θα είναι μεγαλύτερο και θα χρειάζεσαι σαν ανάμνηση το πρώτο του χαμόγελο για να σε σώσει.

Θα σου πουν για το πώς η σχέση σου μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλά δεν θα σου πουν ότι αυτό δεν θα κρατήσει για μια ζωή. Κάποια στιγμή θα ανακτήσεις τον εαυτό σου, θα αποκτήσεις ξανά το καθαρό σπίτι που κάποτε είχες, θα απολαμβάνεις στιγμές ησυχίας και χαλάρωσης και θα έχεις τις αγκαλιές και τα χάδια του συντρόφου σου.

Τι θα σου πω εγώ; Πρόκειται για ένα απίθανο ταξίδι όπου τα καλύτερα πρόκειται να έρθουν. Αυτό είναι η μητρότητα. Και είναι μαγική.

Απλά περίμενε και θα δεις!"

πηγή: instagram account @J E S S I C A U R L I C H S

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved