10 πράγματα που μου έμαθε το 2020 ως μαμά

Αν το δεις από τη χιουμοριστική του πλευρά, έχει γούστο

Μία Μαμά
10 πράγματα που μου έμαθε το 2020 ως μαμά

Έξι χρόνια μαμά και πίστευα πως τα είχα δει όλα και μπορούσα να τα βγάλω πέρα με όλα! Κι ύστερα ήρθε ο covid19 και το lockdown 1 και το lockdown 2 για να μου αποδείξουν πως έχω πολλά ακόμα να μάθω.

Την ώρα αυτή που διαβάζεις τις γραμμές αυτές, τα δημοτικά σχολεία έχουν πιθανότατα κλείσει όπως και οι παιδικοί σταθμοί. Δόλια μάνα κι εσύ στην Ελλάδα εν μέσω covid19, σου κλείνουν τα δημοτικά όχι για την διασπορά του ιού που είναι μηδαμινή αλλά για να καταλάβει όλος ο κόσμος από το κλείσιμο των σχολείων πως η κατάσταση είναι σοβαρή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το 2020 μας δοκιμάζει και δεν είναι η πρώτη φορά που η χρονιά αυτή δοκιμάζει τις μαμάδες, νεότερες ή πιο έμπειρες.

Ιδού τα δέκα πράγματα που σου έμαθε και μου έμαθε το 2020 (mama edition):

1Γέννησες κι αντί να έχεις φίλους, συγγενείς, τον άντρα σου εκεί μαζί σου, πέρασες μόνη σου, με τη λιγότερη δυνατή βοήθεια τη λοχεία. Εννοείται πως σε όλες τις εξετάσεις και τους υπερήχους ήσουν μόνη βάσει πρωτοκόλλου ενώ απέξω έκαναν 30.000 άνθρωποι πορεία.

2Έγινες παιδαγωγός για τα παιδιά σου, ψυχαγωγός, γυμνάστρια και τα πάντα, ενώ παράλληλα δούλευες από το σπίτι.

3Βρήκες τριακόσιους διαφορετικούς τρόπους για να κάνεις τα παιδιά σου να μην βαρεθούν κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα, ενώ ήσουν πιο κουρασμένη και πιο πεσμένη από ποτέ.

4Έγινες χείλια κομμάτια επειδή εδώ και μήνες δεν μπορείς να πάρεις τους γονείς σου μια αγκαλιά. Εκείνοι δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους και το δάκρυ πάει κορόμηλο.

5Κατάλαβες τη γλυκιά εκδίκηση που παίρνει η μαμά σου χωρίς να το ξέρει, τότε που σου έλεγε, γίνε δασκάλα. Έγινες! Άνευ πτυχίου. Και να δω τι θα μάθεις το πρωτάκι σου, που είναι σπίτι και περιμένει να μάθει την αλφαβήτα, από εσένα.

6. Έφτιαξες κουλούρια το Πάσχα και άναψες λαμπάδες στο μπαλκόνι. Ετοιμάζεσαι για μελομακάρονα, στόλισες δέντρο και ετοιμάζεσαι να κάνεις Χριστούγεννα και πάλι στο μπαλκόνι (τουλάχιστον θα έχει λαμπάκια που αναβοσβήνουν).

7. Έγινες μαγείρισσα, ζαχαροπλάστισσα και ναναι καλά ο Άκης που έχει λάιβ κάθε πρωί και φτιάχνεις λιχουδιές για τα παιδιά. Κόψε λίγη ζάχαρη γιατί ακόμα δεν έχεις χάσει τα κιλά της πρώτης καραντίνας.

lockdown1

8. Aνησύχησες σε βαθμό τρέλας για το παιδί σου που θα πήγαινε σχολείο και θα έπρεπε να φοράει μάσκα οκτώ ώρες. Εκείνο τα πήγε θαυμάσια και δεν έδωσε ποτέ σημασία στην μάσκα, κι εσύ ακόμα παλεύεις να την φορέσεις σωστά. Well done mama!

9. Δοκίμασες τις αντοχές και τα όρια σου. Επέτρεψες στα παιδιά να δουν και μια ταινία παραπάνω και λίγη τιβί παραπάνω και να παίξουν με το τάμπλετ λίγο παραπάνω. Μην λυπάσαι! Όλοι πρέπει να επιβιώσουμε.

10. Λυπήθηκες όσο δεν πάει το μυαλό, για τα παιδιά, για τις εκδρομές που χάνουν, για τις γνώσεις που χάνουν, για τους φίλους που δεν κάνουν, για τις μέρες κλεισούρας, για τις μέρες που δεν θα έπρεπε να βιώνουν τα παιδιά. Αλλά όταν έχεις αγάπη, όλα ξεπερνιούνται, ακόμα και το 2020. Λίγη υπομονή κάνε μόνο.

Να τι μου έμαθε το 2020 ως μαμά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved