Χάστε κιλά πίνοντας γευστικά smoothies

Αν θέλετε να χάσετε κιλά χωρίς να πεινάτε, πιείτε smoothies. Σε αντίθεση με τα μιλκσέικ που είναι μεν γευστικά αλλά ιδιαίτερα παχυντικά, τα smoothies είναι εύγευστα και χορταστικά αλλά με λίγες θερμίδες.

Χάστε κιλά πίνοντας γευστικά smoothies

Το σημαντικό είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε μόνες σας με φρούτα της εποχής, μετρώντας τις ημερήσιες θερμίδες που πρέπει να καταναλώνετε.

Σύμφωνα με τον Harley Pasternak, ειδικό σε θέματα διατροφής, και συγγραφέα του βιβλίου «The Body Reset Diet», το κλειδί σε μία δίαιτα είναι η μετριοπάθεια. Όπως εξηγεί, συνήθως όσοι κάνουν δίαιτα θέλουν πολύ γρήγορα αποτελέσματα και όταν δεν τα έχουν, εγκαταλείπουν την προσπάθεια.

Ο ίδιος προτείνει να πίνουμε τρία smoothies την ημέρα μαζί με δύο σνακ για συνολικά πέντε ημέρες, στη συνέχεια δύο smoothies ,ένα κυρίως γεύμα, και δύο σνακ την ημέρα για πέντε μέρες. Τα smoothies , τονίζει, έχουν λιγότερες θερμίδες από ένα γεύμα, αλλά κάνοντας τον παραπάνω συνδυασμό, δεν θα νοιώθουμε ότι πεινάμε. Τις τελευταίες πέντε ημέρες, θα πρέπει να πίνουμε ένα smoothie την ημέρα, το οποίο μπορούμε να το καθιερώσουμε στη διατροφή μας.

Μερικές ιδέες για να φτιάξετε smoothies

Smoothie με φράουλα

250 γρ. φράουλες
2 μπανάνες
150 γρ. παγωμένο γιαούρτι
1 φλιτζανάκι συμπυκνωμένο γάλα

Βάζετε τις φράουλες στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες. Xτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το γιαούρτι και το γάλα. Γεμίζετε τα ποτήρια μέχρι τη μέση και προσθέτετε το γιαούρτι το οποίο έχετε πριν ανακατέψει με το γάλα.

Smoothie με μάνγκο
150 γρ. γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα κομμάτια μάνγκο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο ανανά
1 μπανάνα,
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο

Smoothie με αχλάδι
150 γρ. γιαούρτι
2 φλιτζάνια φύλλα σπανάκι
1 ώριμο αχλάδι
15 πράσινα ή κόκκινα σταφύλια
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο αβοκάντο
1-2 κουταλιές της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved